Maymun çiçeği kapımıza dayandı

Yunanistan'da ilk maymun çiçeği vakasının görüldüğü bildirildi.

DÜNYA 09.06.2022, 01:00
Maymun çiçeği kapımıza dayandı

Ülke medyasında yer bulan habere göre, Yunanistan'daki ilk maymun çiçeği vakasına Andreas Singros Hastanesi'nde rastlandı.

Yakın dönemde Portekiz'e seyahat ettiği kaydedilen erkek hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

DSÖ: Vaka sayısı 1000'i geçti

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün Cenevre'deki merkezinde dün gerçekleştirilen haftalık toplantıda, söz konusu virüsün endemik olmadığı 29 ülkeden, örgüte raporlanan 1000'i aşkın vakanın doğrulandığını ve an itibarıyla virüs sebebiyle can kaybının görülmediğini ifade etmişti.

Yeni bir pandemiye yol açması beklenmiyor

Çok sayıda ülkede endemik olarak ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü, panik yaratmaya devam ediyor. Virüsün, yeni bir pandemiye neden olup olmayacağı tartışılıyor.

Sağlık uzmanları, maymun çiçeği virüsünün aşısının halihazırda var olduğunu belirtiyor. Bu açıklama virüsün, koronavirüs benzeri bir pandemiye yol açma ihtimalinin düşük olduğunu gösteriyor.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), maymun çiçeği virüsüne dair uyarısında güncelleme yaptı. Maymun çiçeği virüsü için risk uyarısının ikinci seviyeye yükseltildiğini bildiren CDC, "Seyahat edecek kişiler, tıpkı koronavirüs salgınında uygulandığı şekliyle maske kullanmalı. Özellikle kalabalık ortamlarda hijyen kurallarına daha fazla özen gösterilmeli." açıklamasında bulundu.

Maymun çiçeği virüsü, yüksek ateş, deri döküntüleri, vücutta şişlikler ve baş ağrısı gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Virüs, yakın temas yoluyla bulaşıyor.

​​​​​​​

Yorumlar (0)