Macron'a: Bizim adımıza konuşamazsın!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Paris davetini kabul eden Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Ne BAE ne de başka bir devletin Filistin halkı adına konuşma hakkı var" uyarısında bulundu.

DÜNYA 17.08.2020, 08:35
Macron'a: Bizim adımıza konuşamazsın!

Twitter hesabından açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistinli mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, "Orta Doğu'daki barış için çalışmaya kararlıyım" dediğini aktardı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, uluslararası hukuka saygılı, adil bir çözüme ulaşmak için müzakerelerin yeniden başlatılmasının öncelikli konu olduğunu ifade etti.

Abbas: Ne BAE ne de...

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde ise Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın görüşmeden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a, "Ne BAE'nin ne de başka bir ülkenin Filistin halkı adına konuşma hakkı bulunduğunu" hatırlattığı, başka bir ülkenin de benzer bir hamle yapması hâlinde Birleşik Arap Emirlikleri'ne karşı gösterdikleri tutumu sergileyeceklerini ifade etti. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a, "Filistin meselesinin, normalleşme gerekçesi ya da başka bir nedenle kullanılmasını kabul etmeyeceklerini" ifade etti.

Abbas "Paris davetini" kabul etti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Filistin meselesinin istişaresi için Paris'e davette bulunmasına "evet" diyen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Ziyaret tarihinin en yakın zamanda belirlenmesini isteyerek daveti kabul ettim" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)