Lübnan'dan çok açık ve net açıklama!

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, sözde barış planına karşı Filistin Devlet Başkanı Abbas'a "Yanınızdayız" mesajı verdi.

DÜNYA 29.01.2020, 14:56
Lübnan'dan çok açık ve net açıklama!

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Amerika Birleşik Devletleri'nin "Yüzyılın Anlaşması" ismini verdiği sözde Orta Doğu barış planına karşı Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın yanında yer aldığını duyurdu.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonda görüştü.

"Yüzyılın Anlaşması ile mücadelede yanınızdayız"

Lübnan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre; Lübnan'ın, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" ismini verdiği 80 sayfalık sözde barış planıyla mücadelede Filistin ile dayanışma içerisinde olduğunun altını çizen Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Lübnan'ın özellikle Filistinli mültecilerin topraklarına dönüş hakkı ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kuruluşunu öngören 2002 senesindeki Arap Barış Girişimi'ne bağlı kaldığını vurguladı.

Lübnan Meclis Başkanı Berri: Filistinlilerin hayallerinin geri kalanı yıkıldı

Diğer taraftan Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Amerika Birleşik Devletleri'nin 80 sayfalık sözde barış planıyla "Filistinlilerin bağımsız devlet hayallerinin geri kalanının da yıkıldığını" kaydetti.

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Amerika Başkanı Donald Trump tarafından dün akşam açıklanan "Yüzyılın Anlaşması" ismini verdiği sözde barış planına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Yüzyılın Anlaşması, Filistinlilerin başkenti Kudüs olan bağımsız devlet hayallerinin geriye kalanını da yıktı." dedi.

Rüşvet!

Söz konusu planı, Filistin Arap topraklarının yanı sıra hak ve egemenliklerini Arapların paralarıyla satın almak üzere sunulan "bir rüşvet" olarak nitelendiren Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Topraklarına geri dönüş hakkı başta olmak üzere Filistin halkı ve meşru haklarına karşı yeni idam töreninde yalancı tanık olmayacağız. Yüzyılın Anlaşması'nın, Filistin davasını açıkça tasfiye etme girişimi olduğu kadar Filistin davasını savunan özgürlerin güçlerini yeniden toplamaya da vesile olması gerekir. Arapların geriye kalmış son onurunu koruma ve toprakları kurtarmanın tek yolu direniş seçeneğidir."

Lübnan Başbakanı: Filistin, dava olarak kalacaktır

Yeni Lübnan Başbakanı Hassan Diyab da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kudüs pusula olarak kalmaya devam edeceği gibi Filistin de dava olarak kalacaktır." dedi.

Donald Trump'ın sözde barış planı 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını kamuoyuna duyurmuştu.

Sözde barış planı kapsamında Kudüs'ün, İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini ifade eden ABD Başkanı Donald Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için "son şans" olduğunu ileri sürmüştü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise planı "İsrail için çok büyük ve tarihi bir kazanım" diye nitelendirmişti.

Yorumlar (0)