Liz Truss kolları sıvadı, İngiltere'deki vize sistemi değişebilir!

Boris Johnson'ın ardından başbakanlık koltuğunu devralan Liz Truss, iş gücü sorununu çözmek için harekete geçti. İddialara göre vize sisteminde değişikliğe gidilecek, İngilizce konuşma şartı bazı sektörlerde görev yapan personeller için esnetilecek.

DÜNYA 25.09.2022, 16:24 26.09.2022, 10:37 Hakan Öksüz
Liz Truss kolları sıvadı, İngiltere'deki vize sistemi değişebilir!

Ukrayna-Rusya savaşı ve Çin'deki koronavirüs karantinalarının etkisiyle küresel ölçekte yaşanan yüksek enflasyon, birçok ülkede iş gücü sorunlarına yol açtı. İngiltere Başbakanı Liz Truss, ülkesindeki birçok sektörde yaşanan iş gücü problemlerini çözmek için harekete geçti. Financial Times tarafından yayımlanan habere göre Truss, vize sisteminde değişikliğe gidecek. Truss'ın iş gücü problemini çözmek için atacağı adımların, göçmen karşıtı politika güden siyasetçileri sinirlendireceği kaydedildi.

Vize sistemi esnetilecek

Liz Truss'ın direktifiyle başlayan çalışmada, yurt dışından gelecek personellerin, İngiltere'deki iş hayatına nasıl adapte edilebileceği üzerine araştırma yapılıyor. Çalışmayı yürüten yetkililer, vize sisteminin nasıl esnetilebileceği ile ilgili geniş kapsamlı bir araştırma yürütüyor. Belirli sektörlerde İngilizce konuşma şartının esnetilebileceği konuşuluyor. Söz konusu çalışmanın yürürlüğe girmesi halinde bazı sektörlerde görev alan personellerin İngiltere'ye girişi kolaylaştırılacak. Mevsimlik tarım işçilerinin, bu yeni politikanın kapsamı altına alınacağı iddia edildi.

Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng: Göçü, avantaja çevirmeliyiz!

Göçmenlik kurallarının esnetilecek olmasına ilişkin iddiaları yanıtlayan İngiltere Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng, "Burada bir yanlış anlaşılma var. Mesele kuralları gevşetmek değil. İngiltere'nin, göçmenlik sorununu bir avantaja çevirmesini istiyoruz. Aslında bu çalışma, göçü kontrol etmek ve ülkenin lehine çevirmekle ilgili. İçişleri Bakanlığı, ilerleyen haftalarda kapsam içine eklenen meslekleri açıklayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Liz Truss: Bazı popüler olmayan kararlar alabilirim!

Boris Johnson'ın ardından başbakanlık görevine gelen Liz Truss, ülkenin iş gücü sorunlarını çözmek için kolları sıvadı. BM 77'nci Genel Kurul toplantıları kapsamında New York'a giden İngiltere Başbakanı Liz Truss, yaptığı konuşmada, "Ülke ekonomisinin büyümesi için bazı beğenilmeyen kararlar alabilirim. Bunların popüler olmayan ancak gerekli kararlar olduğunu söylemeliyim." demişti.

Yorumlar (0)