Litvanya halkı para topladı, Bayraktar TB2 hediye edildi!

Ülke savunması için elini taşın altına koymak isteyen Litvanya halkı, Bayraktar TB2 adlı silahlı insansız hava aracının alınabilmesi için günler içinde 6 milyon euro topladı. Bunun üzerine Baykar Teknoloji, Bayraktar TB2'yi ücretsiz olarak Litvanya'ya verme kararı aldı.

DÜNYA 07.07.2022, 11:14 07.07.2022, 12:42 Hakan Öksüz
Litvanya halkı para topladı, Bayraktar TB2 hediye edildi!

Tamamen yerli imkânlarla üretilen Bayraktar TB2 adlı silahlı insansız hava araçları (SİHA), Rusya'ya direnen Ukrayna ordusu tarafından kullanılmıştı. Sahada oldukça etkin olduğu görülen bu SİHA'lardan biri, Litvanya'ya hediye edildi. Rusya'ya uygulanan yaptırımlara katılan Litvanya'ya Bayraktar TB2 SİHA'sının hediye edilmesi, yankı uyandırdı.

Litvanya halkı törene akın etti

Baykar Teknoloji'nin Litvanya'ya Bayraktar TB2 hediye ettiği tören, Siauliai Hava Üssü'nde gerçekleştirildi. Törene katılan isimlerden biri de Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas oldu. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Bayraktar şirketi, "Litvanya ulusunun dayanışmasına katkı sağlamak için Bayraktar TB2'yi ücretsiz olarak sunmak istedik." ifadelerine yer verdi.

Bayraktar şirketinin açıklamasında, Ukrayna'ya barış getirilmesi ve savaşın sonlandırılması için Litvanya'nın önemli bir rol üstlendiği kaydedildi. Litvanya'nın egemenliğinin muhafaza edilmesinde yüksek teknoloji ile üretilen Bayraktar TB2'nin yarar sağlayacağı belirtildi.

Petro Besta: "Bunu başaran hükümet ya da şirketler değildi"

Son ayların en popüler savaş araçlarından biri olan Bayraktar TB2 hakkında konuşan Ukrayna'nın Vilnius Büyükelçisi Petro Besta, "Buna bakınca devasa bir kuş görüyorum. Oldukça etkileyici. Litvanya halkının barış için gösterdiği gayret, bu mucizevi aracı elde etmemizi sağladı. Bunu başaran hükümet ya da şirketler değil, halkın kendisiydi." dedi.

Litvanya halkı, günler içinde 6 milyon euro toplamıştı

Türkiye'nin yerli kaynaklarıyla geliştirilen ilk SİHA olan Bayraktar TB2, savaştaki performansıyla dünya kamuoyunun ilgisini çekti. Ülkenin savunması için Bayraktar TB2'lerin satın alınması gerektiğini düşünen Litvanya halkı, günler içinde 6 milyon euro topladı. Bu kampanyadan etkilenen Baykar Teknoloji, Bayraktar TB2'yi ücretsiz olarak Litvanya'ya verme kararı aldı.

Yorumlar (0)