Libya'da kritik gelişme: Trablus'un tamamını aldılar!

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), başkent Trablus'taki idari sınırların tamamında kontrolü ele geçirdi. 

DÜNYA 04.06.2020, 12:10 04.06.2020, 12:12
Libya'da kritik gelişme: Trablus'un tamamını aldılar!

Darbeci Halife Hafter'e bir darbe daha vuruldu. 

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), başkent Trablus'un tamamında kontrolü ele geçirdiklerini bildirdi. 

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), yaptığı açıklamada, başkent Trablus'un tüm idari sınırlarının kontrol altına alındığı kaydetti. 

Ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'in kaynağı, başkent Trablus'taki çekilmeyi tamamlayacaklarını ifade etti. 

Libya ordusu, başkent Trablus'un güneyinde bulunan Vadi er-Rebi ve Ayn Zara bölgelerini Halife Hafter'e bağlı milislerden arındırdıklarını ve söz konusu bölgelerde tamamen kontrolü ele geçirdiklerini belirtmişti. 

Darbeci Halife Hafter, birliklerine yaklaşık bir sene önce Trablus'a saldırmaları için emir vermişti. Hafter'e bağlı milisler, Libya ordusu karşısında büyük kayıplar yaşamaya devam ediyor.

Libya ordusu, Trablus'un güneyinde bulunan geniş bir bölgeyi Halife Hafter'e bağlı milislerden kurtardıktan sonra stratejik önem taşıyan Trablus Uluslararası Havalimanı'nı da dün geri aldıklarını bildirmişti. 

Libya ordusundan Albay Muhammed Kununu, askeri birliklerin Trablus Uluslararası Havalimanı'nda kontrolü tamamen sağladıklarını söylemiş, Hafter'e bağlı milislerin Kasr bin Gaşir bölgesine doğru kaçtıklarını ve onları takip ettiklerini kaydetmişti.

Yorumlar (0)