Boateng: Bana maymun hareketleri yapıldı!

Beşiktaş forması giyen Kevin Prince-Boateng, ırkçı davranışlara maruz kaldığını, kendisine maymun hareketleri yapıldığını ve gol attığı zaman üstüne muz ve su atıldığını söyledi. 

SPOR 04.06.2020, 12:25
Boateng: Bana maymun hareketleri yapıldı!

Beşiktaş'ta top koşturan Kevin Prince Boateng, ABD'de siyahi vatandaş George Floyd'un polis şiddeti sonucu yaşamını yitirmesinin ardından yeniden gündeme gelen ırkçılık problemlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ganalı golcü, gençliğinde ırkçılığa maruz kaldığını ancak tepki gösteremediğini belirtti.

Boateng, gençliğinde hep ırkçılığı görmemeye ve unutmaya çalıştığını kaydederek, o dönemde yeterince güçlü olmadığını söyledi.

"Sahayı terk ettim"

2013 yılında Milan'dayken ırkçılığa maruz kaldığında bardaktaki son damlanın da taştığını ve dünyadan nefret ettiğini kaydeden Boateng, tüm dünyaya kendisine bir daha bunu yapamayacaklarını gösterdiğini ve sahayı terk ettiğini aktardı.

Boateng, teninin rengine bakarak kimsenin kendisini yargılayamayacağına dikkat çekti. 

"Su ve muz attılar"

Kendisine maymun hareketleri yapıldığını ve gol attığı zaman muz fırlatıldığını kaydeden Ganalı futbolcu, böyle şeylerin insanı ciddi anlamda yıprattığını söyledi.

Boateng, kendisine su da fırlatıldığını ve "Üzerindeki pislik gider" dendiğini de anlattı. 

Avrupa'da ırkçılığın genel olarak gizlendiğini vurgulayan Boateng, yolda yürürken başka tarafa gidenlerin olduğunu ve kendisine aşağılar gözle bakanların bulunduğunu ifade etti.

Boateng, polisin kendisini hiçbir sebep göstermeden durduğunu ve kendisinin bir suçlu olduğunu düşündüklerini belirtti.

Yorumlar (0)