Lavrov: Zelenskiy bir Yahudi fakat Nazi kararları alıyor

Sergey Lavrov, “Başkan Zelenskiy Yahudi asıllı birisi fakat Nazi kararları alıyor.” dedi.

DÜNYA 19.03.2022, 23:07 19.03.2022, 23:22
Lavrov: Zelenskiy bir Yahudi fakat Nazi kararları alıyor

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları sürerken, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya ile Ukrayna arasındaki son duruma dair yeni açıklamalar yaptı. 

"Birileri müzakerelere müdahale ediyor"

Lavrov Ukrayna’ya sundukları koşulları anımsatarak, “Söz ettiğim hususlarda geniş kapsamlı belgelere imza atılmasıyla birlikte operasyonlarımız son bulabilir. Biz her daim diplomasiden yana olduk. Müzakerelerin ilk dönemine yalnızca müzakere olsun diye katılmışlardı. Şimdi ise belli bir diyalog gelişmiş durumda. Birilerinin, büyük olasılıkla da ABD'lilerin, Ukrayna delegasyonunun elinden tuttuğu ve taleplerimizin reddedilmesine yönelik baskı yaptıkları hissi var. Her şeye karşın süreç ilerliyor." dedi. 

"Ukrayna'daki soydaşlarımızı korumak zorundaydık"

Rusya'nın sunduğu güvenlik garantilerine ilişkin tavsiyelerinin Batılı ülkeler tarafından dikkate alınmadığını ve Ukrayna hususunda operasyondan başka bir seçeneğin kalmadığını iddia eden Lavrov, “Biz güvenlik garantileri hususunda tavsiyelerimizi ilettik. Batı ise NATO ve Ukrayna hususlarında görüşmeyi kabul etmedi. Donbass'ta bombardımanlar başlamıştı. Ukrayna'daki soydaşlarımızı korumak için başka bir seçeneğimiz yoktu. Luhansk ve Donetsk halk cumhuriyetlerini tandık, yardım anlaşmaları imzaladık ve Putin onların taleplerine cevap olarak özel bir askeri operasyonun emrini verdi. Donbass'ı ele geçireceklerdi, bunun doğrulandığını tüm dünya biliyor. Pentagon'un Ukrayna'daki biyolojik savaş varlığını gösteren bazı gerçekler de mevcut. Batı'nın bize karşı yürütmeye çalıştığı projeyi bozduk." diye konuştu. 

"Zelenskiy bir Yahudi..."

Zelenskiy’nin Yahudi asıllı bir kişi olduğunu ancak Nazi yanlısı kararlar aldığını belirten Lavrov, “Başkan Zelenskiy Yahudi asıllı fakat Nazi kararları alıyor. Ukrayna yönetiminin politikası ciddiye alınacak gibi değil." dedi.



“Rusya ile diyalogu olan ülkeleri yaptırımla tehdit ediyorlar"

ABD’nin, Rusya ile diyalogu olan çok sayıda ülkeyi de tehdit edildiğini kaydeden Lavrov, “Birçok ülke dolardan uzaklaşmaya çalışıyor. Bugün Rusya'ya oldu, yarın başka ülkelere de olabileceğini biliyorlar. ABD dünyanın her köşesine diplomatlarını gönderiyor. Bizimle diyalogu iyi olan ülkelerin diplomatlarına Rusya ile ilişkilerini kesmeleri yönünde istekte bulunuyorlar. Aksi halde yaptırımla tehdit ediyorlar. Bu tarz çalışmaları küçük ülkelerle yürütüyorlar. Fakat bu tür talepler Türkiye, Mısır, Hindistan, Çin gibi ülkelere yöneltildiğinde, bu ABD'li diplomatların gerçeklik duygusunu yitirdiğini gösteriyor." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)