Kosova-Sırbistan sınırında savaş çanları

Kosovalı Sırplar, ülkenin kuzey bölgesinde Sırbistan ile olan hudut geçişlerini kapatırken, Kosova'da siren sesleri işitildi.

DÜNYA 01.08.2022, 01:00 01.08.2022, 01:45
Kosova-Sırbistan sınırında savaş çanları

Ülke medyasında yer alan haberlere göre, Kosova'da siren seslerinin işitildiği belirtilirken, Kosovalı Sırpların bahse konu sesler üzerine hududu kapattığı kaydedildi.

Kosova Polisi Müdür Yardımcısı Besim Hoti, Kosovalı Sırpların araçlarla hudut geçişlerini kapattığını doğrulayarak, kolluk güçlerinin de Jarinje ve Brnjak hudut kapılarını kapattığını belirtti.

Kosova polisi ayrıca, bazı bölgelerde silah sesleri işitildiğini bildirerek, bunlardan bazılarının kolluk güçlerine yönelik olduğunu fakat hiç kimsenin yaralanmadığını aktardı.

Ülke medyası ise Arnavut kökenlilere saldırıda bulunulduğu ve bahse konu saldırılarda araçlarda hasar meydana geldiği bilgisini paylaştı.

Kimlik ve araç plakası uygulaması ertelendi

Kosova hükümetinin, ülkede yaşayan Sırplara da ulusal kimlik ve araç plakası uygulamasını getiren, bu sebeple Sırbistan'la krize yol açan kararı bir ay için ertelediği bildirildi.

Kosova'da ikamet eden Sırplar dahil herkesin Kosova plakası ve kimlik kartına sahip olması mecburiyetinin getirileceğinin bildirilmesi üzerine de ülkedeki Sırplar bazı kent yollarını ulaşıma kapattı.

Sırbistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Kosova'ya karşı herhangi bir müdahalelerinin olmadığını ve sosyal medya platformlarındaki dezenformasyona asla itibar edilmemesi gerektiği kaydedildi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in konuya dair açıklamada bulunması bekleniyor.















Yorumlar (0)