"Koronaya sahte alkol iyi geliyor": 796 ölü!

İran'da koronavirüse iyi geldiği söylentilerinin yayılmasıyla sahte içkiden ölenlerin sayısı 800'e yaklaştı.

DÜNYA 29.04.2020, 15:31
"Koronaya sahte alkol iyi geliyor": 796 ölü!

İran'da Covid-19'dan (yeni tip koronavirüs) koruduğu söylentileri üzerine tüketimi artan sahte içkiden zehirlenerek ölenlerin sayısı 796'ya yükseldi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya konuşan Adli Tıp Kurumu Bilimsel Araştırmalar Merkezi Heyeti Üyesi Kambiz Sultaninejad, İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının görüldüğü son 2,5 ay içinde sahte alkolden ölenlerin sayısının 796'ya yükseldiğini duyurdu.

4 bin zehirlenme vakası

En fazla can kaybının 205 kişi ile başkent Tahran'da kaydedildiği bilgisin veren Adli Tıp Kurumu Bilimsel Araştırmalar Merkezi Heyeti Üyesi Kambiz Sultaninejad, şu ana kadar sahte içki tüketimi sebebiyle zehirlenen 4 binden fazla kişinin sağlık merkezlerine başvurduğunu ve tedavi gördüğünü kaydetti.

İran medyası, dün sahte içki sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısının 728'e ulaştığını duyurmuştu.

62 kişi kör oldu

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, 1 Nisan'da yaptığı açıklamada, sahte içki yüzünden 62 kişinin görme yetisini kaybettiğini bildirmişti.

Tahran ve Fars başta olmak üzere İran genelinde birçok eyalette 6 Mart'tan bu yana çok sayıda kişinin koronavirüse "iyi geldiği" söylentileri üzerine endüstriyel alkolden elde edilen sahte içki tükettiği ve zehirlenen onlarca insanın hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Bu kapsamda sahte içki üreten birçok kişi gözaltına alınırken, yapılan operasyonlarda yüzbinlerce litre alkol ele geçirilmişti. "Sahte alkolün koronavirüse iyi geldiği" söylentisinin kasıtlı yayıldığını değerlendiren emniyet yetkilileri, söylentinin merkezi olarak sahte alkol satan kişileri görüyor.

İran'da bugün itibarıyla koronavirüs kaynaklı can kaybı 5957'ye, vaka sayısı ise 93 bin 657'ye çıktı.

Yorumlar (0)