İran'da uyuşturucu korona kadar öldürüyor

19 Şubat'tan bu yana koronavirüs ile boğuşan İran'ın uyuşturucu ve alkol ile de başı dertte. Sahte alkol ölümleri ile mücadele eden İran'da uyuşturucudan yılda yaklaşık 4 bin kişi ölüyor.

DÜNYA 28.04.2020, 13:40
İran'da uyuşturucu korona kadar öldürüyor

İran Uyuşturucuyla Mücadele Merkezi Genel Sekreteri İskender Mümini, İran'da yılda yaklaşık 4 bin kişinin uyuşturucu sebebiyle yaşamını yitirdiğini duyurdu.

İran resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, İran Uyuşturucuyla Mücadele Merkezi Genel Sekreteri İskender Mümini, "İran'da 2 milyon 800 bin kişi uyuşturucu madde kullanıyor. Yılda yaklaşık 4 bin kişi uyuşturucu kullanımı yüzünden hayatını kaybediyor." ifadelerini kullandı.

İran Uyuşturucuyla Mücadele Merkezi Genel Sekreteri İskender Mümini, İran'da 2019 yılında 950 ton uyuşturucu madde ele geçirildiğini ve bunun 2018 yılına göre yüzde 20 artış anlamına geldiğini kaydetti.

Korona ve sahte alkol problemi

Covid-19 salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İran'da koronavirüs sebebiyle bugüne kadar 5877 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı ise 90 bini geçti.

Bir taraftan koronavirüs pandemisiyle boğuşan İran, diğer taraftan "kornavirüsü öldürüyor" söylentisiyle sahte alkol tüketimi kaynaklı ölümlerin önüne geçmeye çalışıyor. İran'da sahte alkol nedeniyle bir ay içerisinde hayatını kaybedenlerin sayısı 400'ü aşmış durumda.

Yorumlar (0)