Koronavirüste ikinci dalga: 100 sene önceki kararı aldılar!

Avustralya, Victoria ile Yeni Güney Galler'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artması nedeniyle sınırları kapatmaya yönelik karar aldı. Bu da iki eyalet arasındaki sınırın 100 sene sonra ilk defa kapatılması manasına geliyor. 

DÜNYA 06.07.2020, 10:15 06.07.2020, 10:19
Koronavirüste ikinci dalga: 100 sene önceki kararı aldılar!

Bazı ülkeler, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ikinci kez patlak vermesi nedeniyle yeni tedbirler almaya başladı.

İran ile İsrail, ikinci dalganın vurduğu resmi olarak duyururken, Güney Kore ile Çin de vaka sayılarının artması üzerine derhal önlem alarak yeni bir krizin önüne geçmeye çalışıyor. 

Avusturalya da ikinci dalganın vurduğu ülkelerden biri oldu. Söz konusu ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları, tek haneli rakamlara gerilemişti. Fakat son iki haftadır bazı eyaletlerde vaka sayıları yeniden artmaya başladı. 

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, tehlikenin farkına vararak hemen harekete geçti. Morrison, Yeni Güney Galler eyaletinin Başbakanı Gladys Berejiklian ile görüşmede bulunduklarını duyurdu.

Morrison, yapılan görüşmeler neticesinde Victoria ile Yeni Güney Galler arasındaki sınırın kapatılmasına dair karar aldıklarını belirtti.

Bu da iki eyalet arasındaki sınırın 100 sene sonra ilk defa kapatılması manasına geliyor.

Söz konusu sınır, son olarak 1919 yılındaki İspanyol Gribi esnasında kapatılmıştı. 

Avustralya'da son durum ne?

Avusturalya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 106 oldu. Vaka sayısı ise 8 bin 586'ya ulaştı. 

Yorumlar (0)