Kardeş ülkenin Sağlık Bakanı pozitif çıktı

Kardeş ülke Pakistan'da koronavirüse yakalanan dördüncü bakan, Pakistan Sağlık Bakanı Mirza oldu.

DÜNYA 06.07.2020, 10:20
Kardeş ülkenin Sağlık Bakanı pozitif çıktı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile enfekte olduğunu bizzat Pakistan Sağlık Bakanı Zafer Mirza kendisi açıkladı.

Pakistan Sağlık Bakanı Zafer Mirza, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs semptomlarını hafif gösterdiğini ifade ederek, şüphe üzerine Covid-19 testi yapıldığını ve test sonucunun pozitif çıktığını bildirdi. Pakistan Sağlık Bakanı Zafer Mirza, doktorların da tavsiyesiyle kendisini evinde izole ettiğini ve gerekli tedbirleri aldığını belirtti.

Twitter'daki takipçilerinden dua isteyen Pakistan Sağlık Bakanı Zafer Mirza, meslektaşlarına yani doktorlara seslenerek çalışmalarını sürdürmelerini istedi. Sağlık çalışanlarına özel olarak seslenen Pakistan Sağlık Bakanı Zafer Mirza, "Çok büyük işler çıkarıyorsunuz. Sizlerle gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Dördüncü bakan

Pakistan Sağlık Bakanı Zafer Mirza, Pakistan hükümetinde yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan dördüncü bakan olmuş oldu. En son geçtiğimiz hafta Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi'nin Covid-19 testi pozitif çıkmış, Bakan Kureyşi kendini evinde izole ettiğini duyurmuştu.

Haziran ayında da önce Demiryolları Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, daha sonra da Eyaletler ve Sınır Bölgelerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Narkotikle Mücadele Bakanlığı görevini yürüten Şehriyar Afridi, yen itip koronavirüs salgınında enfekte olduklarını açıklamıştı.

Ezeli ve ebedi kardeş ve dost ülke Pakistan'da daha önce başbakanlık yapmış Yusuf Rıza Gilani ile Şahid Hakan Abbasi de Covid-19'a yakalanmış ve tedavi altına alınmışlardı.

Yorumlar (0)