'Komşu'da büyük kriz: Protestocular Meclis'i bastı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta hükümet binalarının yer aldığı Yeşil Bölge önünde bir araya gelen Sadr Hareketi üyesi bir grup, beton bariyerleri geçerek Meclis binasına girdi. Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ın çağrısı üzerine göstericiler Meclis binasından ve diğer tüm alanlardan çekildi.

DÜNYA 27.07.2022, 21:03
'Komşu'da büyük kriz: Protestocular Meclis'i bastı

İran'ın desteklediği Koordinasyon Çerçevesi'nin başbakan adayı olan Muhammed Şiya es-Sudani'ye karşı protesto gösterileri düzenleyen Sadr destekçileri Yeşil Bölge'nin önünde bir araya geldi.

Kalabalık, bölgenin etrafında yer alan beton bariyerleri geçmek isterken kolluk kuvvetlerinin müdahalesiyle karşılaştı. Bir grup, beton bariyerleri yıkarak Meclis binasına girdi.

Başbakan Kazımi: Derhal çekilin

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi de protestoculara seslenerek 'özel ve kamu mallarına zarar vermemelerini ve Yeşil Bölge'den ivedilikle çekilmelerini' talep etti.

Sadr'ın çağrısı üzerine göstericiler çekildi

Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, "Mesajınız yerine ulaşmıştır. Yolsuzları korkuttunuz. İki rekat namaz eda edip barışçıl bir şekilde evlerine dönebilirsiniz." dedi.

Sadr'ı destekleyenler, Şii liderin mesajının ardından namaz eda ederek Meclis binasından ve diğer tüm alanlardan çekildi.

Ülkedeki İran yanlısı Şii gruplar, başbakan adayı olarak Sudani'yi aday göstermişti.













Yorumlar (0)