Kenya’da kuraklık koronavirüsten bile daha tehlikeli

Yıllardır susuzluk ve kuraklıkla adı anılan Afrika ülkesi Kenya’da ülkenin doğu bölgesinde yaşayanlar kuraklık tehlikesine dikkat çekerek durumun daha da kötüleşebileceği uyarısını yaptı

DÜNYA 13.10.2021, 11:30 13.10.2021, 17:02
Kenya’da kuraklık koronavirüsten bile daha tehlikeli

 Dünyada iklim değişikliğine bağlı yaşanan olumsuzlukların en fazla yansıdığı ülkelerden biri olan Kenya koronavirüs salgınından daha tehlikeli olduğu belirtilen kuraklık tehdidiyle karşı karşıya.

Bölgede yaşayan Mohamed Abdi Rage yaptığı açıklamada, kuraklık sorununu en fazla yaşayan kesimin tarım ve hayvancılık ile uğraşanlar olduğunu söyledi.

 Ülkeye doğru düzgün yağış düşmüyor

Ülkede alınan gıda yardımlarının koronavirüs salgınları nedeniyle azaldığı ve tarım sektörünü iklim krizine bağlı olarak giderek daha kötü günler beklediği ifade edildi. Önümüzdeki 3 ayda da yağışların az olmasının tahmin edildiği belirtilerek, durumun sürekli daha da olumsuz yöne gidebileceğinin altı çizildi.

Geçtiğimiz yılın yağış oranları ile kıyaslandığında yağışların bu sene beklenenden daha az olması sebebiyle kurak ve yarı kural olarak adlandırılan arazilerde su ve gıda kaynaklarında kıtlık yaşanmaya başladı.
Şu ana kadar ülkede 12 bölge de kuraklık alarmı yapıldı ve 20’den fazla bölgede ulusal felaket ilan edildi.


 

Yorumlar (0)