Kanada’da okulda 215 çocuğun kalıntısı bulunmuştu: Papa’dan açıklama…

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Kanada’da bulunan Katolik Kilisesi’ne ait bir okulun bahçesinde 215 çocuğun kalıntısının bulunması yönündeki haberleri büyük bir üzüntüyle takip ettiğini söyledi fakat konuya ilişkin özür dilemedi.

DÜNYA 07.06.2021, 08:09 07.06.2021, 18:03
Kanada’da okulda 215 çocuğun kalıntısı bulunmuştu: Papa’dan açıklama…

Papa Franciscus, Vatikan’da gerçekleştirilen Pazar duasının ardından yapmış olduğu açıklamada Kanada’da bir kilise okulunun bahçesinde 215 çocuğun kalıntılarının bulunduğuna ilişkin kamuoyuna yansıyan haber ve raporlara değindi.

"Geçmişin acıları ve ıstıraplarına ilişkin daha çok farkındalık oluşturuyor"

Papa Franciscus, “215 çocuğun kalıntılarına ilişkin sarsıcı keşifle ilgili Kanada’dan paylaşılan haberleri büyük bir üzüntüyle izliyorum. Kanada’daki bütün Katolik Kilisesi’ne ve Kanadalı Psikoposlara, ayrıca Kanada halkına yakınlığımı ifade etmek istiyorum. Bu üzücü keşif, geçmişin ıstırapları ve acılarına ilişkin daha da fazla farkındalık oluşturuyor.” şeklinde konuştu.

Katoliklerin ruhani lideri, yaşamını yitiren çocuklar için dua etti ancak kamuoyundan gelen özür taleplerini karşılıksız bıraktı.

Kanada’nın Yerli Hizmetleri Bakanı Miller öncesinde yapmış olduğu açıklamada Papa’nın özür dilememesini ‘utanç verici’ olarak nitelendirmişti.

Olayın geçmişi…

Kanada Kamloos şehrinde Kızılderili Yatılı Kilise Okulu’nda 215 çocuğun ceset kalıntılarının bulunması sonrası ülke genelindeki bütün kilise okulları çevresinde arama tarama faaliyetleri başlamıştı.

Yorumlar (0)