Suudi Arabistan: Koronavirüsten Hac duyuruları gecikti

Suudi Arabistan’da bakan Kasabi, koronavirüsten dolayı Hac organizasyonu duyurularının geciktiğini söyledi.

DÜNYA 07.06.2021, 08:18 07.06.2021, 12:13
Suudi Arabistan: Koronavirüsten Hac duyuruları gecikti

Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Macid Abdullah el-Kasabi, koronavirüs sebebiyle Hac organizasyonuna ilişkin düzenlemelerin duyurulmasının geciktiğini ifade etti.

Ülkenin başkenti Riyad’da açıklama yapan Kasabi, koronavirüsle mücadelede ülkesinin dünyada ilk sırada bulunduğunu kaydetti.

Yakın zamanda açıklama yapılacak

Koronavirüsün daima mutasyona uğraması ve pek çok ülkede aşılara ulaşım gibi imkanların bulunmamasından dolayı bu sene yapılacak olan Hac organizasyonuna dair düzenlemelerin duyurulması hususunda bir gecikme yaşandığını kaydeden Kasabi, yakın bir zaman içerisinde Hac ve Sağlık bakanlarının bu seneki Hac organizasyonuna ilişkin açıklama yapacakları bilgisini paylaştı.

Suudi Arabistan'da aşılama

Şimdiye dek ülkede 15 milyon kişinin aşılandığını söyleyen Kasabi, bunun ülke nüfusunun yüzde 40’ına tekamül ettiğini söyledi.

Kasabi, koronavirüs aşısı yaptırmanın zorunlu olmadığını söyleyerek, “Koronavirüs salgını, hızlıca yayılan ve mutasyona uğrayan bir virüstür. Aşı olmak zorunlu değil fakat kişinin kamuya ait alanlara çıktığı zaman, alışveriş yerlerine ve resmi dairelere gitmek istediği zaman aşı olması gerekir. Öncelikle insan sağlığı gelir. Kraliyet bunu gerçekleştirmek amacıyla sert önlemler almıştır.” dedi.

Yorumlar (0)