Kalbi durduktan 45 dakika sonra hayata döndü!

ABD'de bulunan bir ulusal parkta kaybolduktan sonra kurtarılan bir doğa yürüyüşçüsü, kalbinin 45 dakika boyunca durmasına rağmen, hayata döndürüldü ve durumunun iyi olduğu duyuruldu.

DÜNYA 16.11.2020, 23:59 18.11.2020, 17:32
Kalbi durduktan 45 dakika sonra hayata döndü!

ABD bulunan bir ulusal parkta kaybolduktan sonra kurtarılan bir doğa yürüşçüsü, kalbinin 45 dakika boyunca durmasına rağmen, hayata döndürüldü ve durumunun iyi olduğu duyuruldu.

45 yaşındaki Michael Knapinski, geçtiğimiz haftasonu dondurucu soğukta Rainier Dağı Ulusal Parkı'nda kayboldu.

Hastaneye ulaştığında kalbi durdu

Bir gece geçirdikten sonra bulunan Knapinski, daha sonra helikopter ambulansla Seattle şehrindeki bir hastaneye sevk edildi. Hastaneye ulaştığında nabzı vardı fakat hemen ardından kalbi durdu.

Knapinski ile ilgilenen doktor Jenelle Badulak, "Acil servisteyken yaşamını yitirmişti." dedi.

Hemen ardından kalp masajı yapıldı ve daha sonra ECMO makinesine bağlandı. Söz konusu cihaz, vücudundaki kanda bulunan karbondioksiti temizledikten sonra vücuduna geri veriyor, bir nevi kalp işlevi görüyordu.

45 dakika sonra kalbi tekrar attı

45 dakikanın ardından kalbi tekrardan atmaya başladı, 2 gün sonra ise uyandı.

Hemşire Whitney Nolan, "En baştan en sona kadar üzerinde çok sıkı çalıştığımız birinin uyandığını görmek gerçekten çok özeldi." dedi.

Uyanan Knapinski, ağır bir uyuşturucu bağımlılığından kurtulduktan sonra, doğa yürüyüşlerine başladığnı kaydetti.

Knapinski, "Çok sağlıksız, hasta bir adamdım ve daha sonra doğa yürüyüşlerine katılmaya başladım. Bu benim yaşantımı değiştirdi." dedi. Knapinski ayrıca, doktorların öldüğünü kabul etmeyi redettiğini belirtti ve "Beni hayatta tutarak harika bir iş çıkardılar." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)