Katlanabilir iPhone modelleri 2022'de geliyor!

ABD'li teknoloji devi Apple, bir kez daha katlanabilir iPhone odaklı bir haberle gündemde yerini alıyor. Bu kez daha somut bir adım gündemde.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.11.2020, 00:36 17.11.2020, 00:47
Katlanabilir iPhone modelleri 2022'de geliyor!

ABD'li teknoloji devi Apple, bir kez daha katlanabilir iPhone odaklı bir haberle gündemde yerini alıyor. Bu kez daha somut bir adım gündemde. Şirket bir yandan iPhone 13’ler ile uğraşırken, bir yandan da geleceğe yönelik faaliyetler yapıyor. Söz konusu faaliyetlerden birisi de zaman zaman gündeme gelen katlanabilir iPhone modeli. 

Apple, çok sayıda katlanabilir ekran siparişi verdi

Şirket aktif olarak bir katlanabilir ekranlı iPhone üzerinde çalışmalar sürdürüyor ve en son çıkan raporlara göre bunun için Samsung’dan ciddi miktarda katlanabilir ekran/panel örneği alınmış durumda. 

İşte bu konuda şirketin test için katlanabilir iPhone’ları 'prototip aşamasındaki' halleriyle üretici firmalardan Foxconn’a gönderdiği öne sürülüyor. Resmi olarak 2 yıl sonra karşımıza çıkacak gibi gözüken telefon, şu an gelen duyumlara göre tek parça bir ekran kullanmayacak. Şirket ile ilgili Twitter üzerinden tutarlı sızıntılar yapan John Prosser, söz konusu model için Apple’ın iki ayrı ekranı ortaya konulan bir menteşe ile bir araya getirdiğini iddia ediyor. 

Kendi kendini yenileyen ekran

Apple'ın aldığı patentlere göre katlanabilir iPhone modelinin ekranını kendi kendine yenilemesi için özel bir katman üzerinde yoğun çalışmalar yürütüyor. Özellik sayesinde ekranın belirli çizikleri ve yüksek ihtimalle diğer ufak hasarları kendi başına yok edebileceği öne sürülüyor. Güney Kore merkezli araştırmacılar, söz konusu 'yenileme'yi mümkün kılan 'elastomer' adlı bir materyali 2018 yılında geliştirmişti. 

Yorumlar (1)
Gülşen 2 yıl önce
Fiyt