Joe Biden'ın yemin töreninde görevli 12 'aşırı sağcı' asker tespit edildi

Joe Biden'ın bugün gerçekleştirilecek başkanlık yemin töreninde görev alacak olan 12 Ulusal Muhafız askerinin, aşırı sağcı topluluklarla ilişkili olduğu gerekçesi ile görevlerinden ihraç edildikleri duyuruldu.

DÜNYA 19.01.2021, 23:50 20.01.2021, 18:43
Joe Biden'ın yemin töreninde görevli 12 'aşırı sağcı' asker tespit edildi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal Muhafızlar Komutanı Orgeneral Daniel Hakonson, Pentagon'da gerçekleştirilen basın toplantısında soruları cevapladı.

ABD'li orgeneral, 2 Ulusal Muhafız askerinin sosyal medya platformları üzerinden gerçekleştirdikleri paylaşımlarında ve mesajlarında aşırı sağcı ideolojilere sahip olduklarının belirlendiğini kaydetti.

Hakonson, "Söz konusu 2 askerin haricinde, 10 aşırı sağcı asker de FBI tarafından belirlendi. Bunlardan biri gizli ihbarla, diğeri ise komuta kademesi tarafından iletilen bir ihbarla tespit edildi." ifadelerini kullandı.

12 'Ulusal Muhafız' görevden alındı

Başkanlık yemin töreninin güvenliği açısında gerekli tedbirlerin alınmaya devam ettiğine vurgu yapan Hakonson, bahse konu 12 askerin de yemin törenindeki görevlerinden ihraç edildiği bilgisini paylaştı.

Törende 25 bin asker görev alacak

Joe Biden'ın başkanlık yemin töreninde 25 bin Ulusal Muhafız, başkent Washington DC'de görev alacak.

ABD Kongre binasının 6 Ocak tarihinde Donald Trump destekçileri tarafından basılmasının akabinde, Washington DC'de güvenlik tedbirleri en üst seviyeye yükseltilmişti.

Joe Biden'ın yemin töreni hazırlıkları çerçevesinde, başkent  Washington DC'de çok sayıda sokak ve cadde trafiğe kapatılırken, alınan muhtemel saldırı ihbarlarına karşı şehirde yoğun güvenlik tedbirleri alınıyor.

Yorumlar (0)