Kangal köpeği, öksüz kuzuya annelik yapıyor

Gaziantep'e bağlı İslahiye ilçesinde, 2 yaşında olan 'Lassi' adındaki 'Kangal' cinsi dişi köpek, annesi ölen öksüz bir kuzuyu kendi yavrularıyla beraber emziriyor.

YAŞAM 20.01.2021, 00:44 20.01.2021, 18:43
Kangal köpeği, öksüz kuzuya annelik yapıyor

Gaziantep'e bağlı İslahiye ilçesinde bulunan Kalaycık Mahallesi'nde Mesut Karakuş'a ait çiftlikte koyunlara bekçilik görevi yapan Lassi, 25 gün evvel 12 tane yavru dünyaya getirdi.

Şefkatli Lassi, 20 gün evvel dünyaya gözlerini açan ve annesi doğumdan hemen sonra hayatını kaybeden bir kuzuyu da sahiplenerek, yavrularıyla birlikte kendisini emmesine müsaade etti.

Kuzu, köpek yavrularıyla birlikte Lassi'nin peşinden ayrılmıyor.

Çiftliğin sahibi olan Mesut Karakuş, köpeği Lassi'nin kendi yavruları ile beraber, annesi ölen kuzuya da annelik görevi yaparak emzirdiğini görünce şoka uğradığını söyledi.

Kangal köpeklerinin inanılmaz derecede sadık ve içgüdüsel olarak diğer köpeklerinden farklı olduğunu aktaran Karakuş, "Bu yaşıma kadar ilk kez böyle bir şeye şahit oldum. Gördüm ki bizim Lassi kuzuyu emziriyor, annelik görevi yapıyor. Zaten kendisi de doğum yapmıştı. Kuzuyu da yavrularıyla birlikte emzirdi." dedi.

Olayı duyan bölge halkı da Karakuş'un çiftliğini ziyaret ederek kuzu ve Lassi'yi takip ediyor.






 

Yorumlar (0)