Japonya’daki NHK televizyonu Mete Gazoz’un tarihi zaferini haber yaptı

Japonya’da kamu yayıncılığı yapmakta olan Nihon Housou Kyoukai (NHK) televizyonu olimpiyatlarda altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imzasını atan Mete Gazoz’u ve Türk okçuluğunu haberleştirdi.

DÜNYA 14.10.2021, 16:19 15.10.2021, 17:53
Japonya’daki NHK televizyonu Mete Gazoz’un tarihi zaferini haber yaptı

NHK kanalı, Türk okçuluğunu tarihi süreçten başlayarak Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Mete Gazoz’un başarılarla dolu hikayesini izleyenlerle paylaştı.

Mete Gazoz’un atış görüntülerine geniş şekilde yer verilen haberde; 22 yaşında olan milli okçumuzun Türkiye okçuluk tarihindeki ilk altın madalyayı aldığı vurgulandı.

"Hedefim 2024 Paris Olimpiyatları"

 NHK’nin İstanbul temsilciliğine konuşan Gazoz, "Türklerle okçuluk her zaman bir bütündürler" açıklamasını yaptı. Ayrıca 2024 Paris Olimpiyatları'nda da madalya hedefi olduğunu ifade etti.

 Okçuluğun Türkiye tarihinde 1500 yıllık bir geçmişi olduğu ifade edilen yayında, okçuluk sporunun özellikle Osmanlı Devleti’nin elde ettiği başarılarda önemli bir silah olduğu belirtildi.

 Haberde ayrıca, okçuluğun ileriki zamanlarda da yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen "Osmanlı Türk yaylarının imalat atölyelerine” yoğun bir katılım olduğu söylendi.  

Yorumlar (0)