Japonya okyanusa 1 milyon ton radyoaktif su boşaltacak!

Japonya Fukişima Nükleer Santrali 9 sene önce şiddetli bir deprem ve tsunamiyle ağır hasar almıştı. Şimdi ise 1 milyon tonluk radyoaktif atık suyun Pasifik Okyanusu'na boşaltılması planlanıyor.

DÜNYA 17.10.2020, 23:20
Japonya okyanusa 1 milyon ton radyoaktif su boşaltacak!

Dünya tarihine Çernobil felaketinden sonraki en büyük nükleer felaket olarak geçen 2011 yılının Mart ayında gerçekleşen kazada radyasyon sızıntısı yaşanarak Fukuşima nükleer santralinin oluşturduğu tehlikeden bölgeden binlerce kişinin tahliyesine karar verilmişti.

1 milyon ton atık suyu Pasifik’e boşaltacak!

Şimdi ise Japonya radyoaktif maddeler içeren bir milyon tonun üzerindeki atık suyunu Pasifik Okyanusu’na boşaltma kararı aldı. Bir ay içinde kesinleşmesi beklenen kararla, doğaya geri dönüşü olmayan zarar verilmesinden endişe ediliyor.

Çevre örgütleri tarafından atık suyun okyanusa boşaltılmasının deniz ekosistemi için ağır bir tehdit oluşturacağı uyarısı yapılırken, balıkçılar ise sektörün ciddi anlamda darbe alacağını ifade ediyor.

On yıllarca sürecek

Japonya’dan deniz ürünleri almayı yasaklayan Güney Kore’de bu gelişmeleri büyük bir tedirginlikle takip ediyor. Japon basını tarafından binin üzerindeki tankta depolanan atığın denize boşaltılmasına 2022 yılında başlanmasının planlandığının ve bu işlemin onlarca yılda biteceği kaydedildi.

Yorumlar (0)