Japonya koronavirüs OHAL'ini uzatıyor

Japonya hükümeti, yeni aldığı kararla birlikte Osaka, Hyogo, Kyoto ve Tokyo’da koronavirüse karşı uyguladığı olağanüstü hal (OHAL) uygulamasını uzatacak.

DÜNYA 07.05.2021, 09:37 07.05.2021, 22:23
Japonya koronavirüs OHAL'ini uzatıyor

Koronavirüs önlemlerinden sorumlu olan kabine üyesi Nişimura Yasutoşi, vaka oranlarının düşmemesine ilişkin olarak yaptığı açıklamada hükümetin krizi kontrol etme hissiyatının devam ettiğini söyledi.

”Halkın, kendini güvende hissetmesini istiyoruz”

Ülke’deki koronavirüs vaka oranlarının kritik olduğu bölgelerde uygulanan OHAL’in uzatılması yönünde karar alındığını düzenlediği basın toplantısıyla duyuran kabine üyesi Nişimura Yasutoşi, Japon hükümetinin halkın kendini güvende hissetmesi için her adımı atacağını dile getirdi.

Hükümetin koronavirüs politikasının tam kapsamlı şekilde yayılımı kontrol altına almak olduğunu ifade eden Yasutoşi, bu sebeple OHAL’i gerekli görülen yerlerde uzatacaklarını belirterek, “Osaka'da vaka artışları ve yatak kapasitesi kritik bir seviyede. Tokyo'da da bu durumun gelecek iki hafta içinde daha da kötüleşmesini bekliyoruz. Başkentimizde normalinden daha bulaşıcı varyantların olduğunu görüyoruz ki bunlar daha hızlı yayılıyor" dedi.

Osaka, Hyogo, Kyoto ve Tokyo’da 11 Mayıs'ta sona bulması beklenen OHAL durumu, Mayıs ayının sonuna kadar uzatılacak. Uygulamaya ayrıca Fukuoka ve Aiçi eyaletleri de eklenecek.

Ülkedeki koronavirüs vaka sayısı toplamda 622 bin 693'e ve ölü sayısı ise 10 bin 625'e yükseldi. Ülke genelindeki 1098 kişinin tedavilerine yoğun bakım servislerinde devam ediliyor.

Yorumlar (0)