Japonya'da taciz depremi: Yetenek ajansı isim değişikliğine gitti

Japonya eğlence sektörünün 2019'da ölen ünlü simalarından Johnny Kitagawa'nın, kurucusu olduğu Johnny & Associates Inc. ajansına gelen gençleri taciz ettiği ortaya çıktı. Dayısının tacizci olduğunu itiraf eden ajans başkanı Julie Keiko, "Onun bu dünyada bıraktığı tüm izleri sileceğim." diyerek istifa etti. Ajansın ismi değişti. Yeni ajans başkanı, mağdurlara ödenecek tazminat hakkında açıklama yaptı.

DÜNYA 03.10.2023, 09:44 04.10.2023, 09:06 Hakan Öksüz
Japonya'da taciz depremi: Yetenek ajansı isim değişikliğine gitti

Japonya'nın ünlü yetenek ajanslarından biri olan Johnny & Associates Inc'in kurucusu Johnny Kitagawa'nın, ajansa gelen sanatçı adayı gençlere cinsel tacizde bulunduğunun ortaya çıkması, ülke gündeminde deprem etkisi yarattı. 1970'lerin ilk zamanlarından 2010'lu yılların ortalarına kadar Kitagawa'nın istismarlarının sürdüğü, bunun şirket tarafından gizlendiği anlaşıldı.

Ajans başkanı Julie Keiko, dayısının tacizlerini itiraf etti

Pop sanatçısı gençlerin cinsel istismara maruz bırakılması iddiaları, şirketin 2019'da ölen kurucusu Kitagawa'nın yeğeni olan ajans başkanı Julie Keiko'nun itirafıyla kesinlik kazandı. Dayısının, ajansa gelen gençleri istismar ettiğini itiraf eden Julie Keiko, istifasını sundu. Keiko, dayısının bu dünyaya bıraktığı bütün izleri sileceğini söyledi.

İstifa eden ajans başkanı Julie Keiko

"Arashi" ile "SMAP" gibi grupları şöhrete taşımıştı 

Cinsel taciz suçlamalarının odağındaki ABD doğumlu Johnny Kitagawa, Japonya'daki eğlence sektörünün en ünlü isimlerinden biri olarak biliniyor. Johnny & Associates Inc. ajansı sayesinde sektördeki gücünü artıran Kitagawa, "Arashi" ile "SMAP" gibi pek çok pop müzik grubunu dünyaya tanıtmıştı.

Ajansın yeni ismi SMILE-UP oldu

Kitagawa'nın yeğeni Julie Keiko'dan gelen itiraf sonrası Johnny & Associates Inc. yetenek ajansı, isim değişikliği kararı aldı. Yeni ajans başkanı Higaşiyama Noriyuki oldu. Ajansın ismi "SMILE-UP" olarak değişti.

Ajansın yeni başkanı: "Tüm mağdurlara tazminat vereceğiz"

Yeni başkan Higaşiyama, "Bazı kişiler, 'gülümseme' sözcüğünü yanlış bulabilir, anlıyorum. Bütün mağdurlara tazminat ödeyeceğiz. Şu ana kadar tazminat isteyen 325 mağdur var. Kasım ayı itibarıyla ödemelere başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)