Japonya, Covid-19 aşısı için 31 ülkeye 39 milyon dolar yardım yapacak 

Japon hükümeti, Covid-19 aşılarının ‘soğuk zincir ağı’ kapsamında dağıtımı için 31 ülkeye toplamda 39 milyon dolar yardım yapacak. 

DÜNYA 28.04.2021, 09:42 28.04.2021, 16:21
Japonya, Covid-19 aşısı için 31 ülkeye 39 milyon dolar yardım yapacak 

Japonya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Japon hükümeti, UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yarım Fonu) kapsamında 31 ülkeye maddi yardımda bulunacak.

Düzenlenen basın toplantısında duyurulan bu gelişmede, Covid-19 salgınına karşı aşılanmanın önemine vurgu yapılırken Japonya’nın güçlü bir devlet olduğu ve ihtiyaç sahibi ülkeler için bu gücün kullanılacağı belirtildi.



UNICEF ile dört bir yana

Japonya tarafından sağlanacak hibeden Afrika, Karayipler ve Latin Amerika ülkeleri faydalanabilecek. Toplamda 39 milyon dolarlık yardım ile aşı ve tıbbi malzeme stokunun yapılması ve aşılar için soğuk hava depolarının inşa edilmesi sağlanacak.

Bu hibeden yararlanacak olan ülkeler arasında Haiti, Guatemala, Jamaika, Paraguay, Etiyopya, Nikaragua, Venezuela, Nijerya, Mısır, Tunus ve Libya gibi alım gücü düşük olan ülkeler yer alıyor.



Henüz aşı geliştirilemedi

Japon bir haber ajansı, Japonya’nın henüz yerli aşısını geliştiremediğini aktararak gelişen ülkelere destek verileceğini açıkladı. 

Ülke, daha önce de 2021’in sonuna kadar “Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı” için 200 milyon dolar destek sağlayacağını açıklamıştı. 

Yorumlar (0)