Tam kapanma öncesi vatandaş, İstanbul'u terk etmek için yola koyuldu

Yarın başlayacak ve 17 Mayıs’a kadar devam edecek olan tam kapanmaya kısa bir süre kala, bu süreci İstanbul’un dışında geçirmek isteyen vatandaşlar trafikte uzun kuyruklar oluşturdu.

GÜNDEM 28.04.2021, 09:45 28.04.2021, 17:37
Tam kapanma öncesi vatandaş, İstanbul'u terk etmek için yola koyuldu

Pazartesi günü, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı sonrası yapılan açıklamada, Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde 29 Nisan'dan başlayarak 17 Mayıs'a kadar sürecek bir tam kapanma kararı alındığı duyurulmuştu.

İstanbul’u terk ediyorlar

Tam kapanmadan 1 gün önce araçlarıyla yola koyulan İstanbullular, yollarda uzun kuyruklar oluşturdu. 29 Nisan ve 17 Mayıs tarih aralığında şehirlerarası seyahatin de yasak ve izne tabi olacağını bilen ve bu süreci İstanbul’un dışında geçirmek isteyen vatandaşlar, yollara koyuldu. Bu çerçevede yarın başlayacak tam kapanmadan 1 gün önce vatandaşlar, İstanbul’u terk etmeye başladı.

Yola koyulan İstanbullular’ın, TEM otoyolu Kurtköy mevkiinde uzun kuyruklar oluşturdukları görülürken tam kapanma öncesi yaşanan trafik yoğunluğu da havadan görüntülendi.. 

Öte yandan, Anadolu Yakası'nda TEM Otoyolu ile birlikte D-100 Karayolunun bazı kesimlerinde yine trafik yoğunlukları oluştuğu gözlendi.

Yorumlar (0)