Japonya bu olayı konuşuyor! Annesinin cesedini haftalarca orada sakladı

Japonya’nın Kikai bölgesinde yaşayan 47 yaşındaki Setsuko Suzuki’nin, kısa süre önce ölen annesini haftalarca tuvalette sakladığı ortaya çıktı. 

DÜNYA 06.05.2022, 12:19 06.05.2022, 18:00
Japonya bu olayı konuşuyor! Annesinin cesedini haftalarca orada sakladı

Japonya’da gündem olan olay, ülkenin Kagoshima eyaletine bağlı Kikai bölgesinde yaşandı. Yaklaşık 2 hafta önce annesini kaybeden Setsuko Suzuki, yetkilileri bilgilendirmek ve defin işlemlerini gerçekleştirmek yerine annesinin cesedini tuvalette gizlemeye karar verdi. Günlerce tuvaletin içinde kalan cesetten bir süre sonra ağır kokular yayılmaya başladı. 

Eve ziyarete gelen sosyal hizmet personeli tarafından fark edildi

Yaşlı kadının sağlık durumunu kontrol etmek amaçlı düzenli olarak eve ziyarete gelen sosyal hizmet personeli ise 79 yaşındaki Oyami Suzuki’yi evde göremeyince kızından bilgi almaya çalıştı. 47 yaşındaki Setsuko Suzuki ise tedirgin ve telaşlı hareketleri ile sosyal hizmet personelinde şüphe uyandırdı. Evdeki ağır kokuyu fark eden ve tuvalet etrafında çok sayıda sineğin bulunduğunu gören yetkili personel, durumu polis ekiplerine bildirerek ihbarda bulundu. 

Setsuko Suzuki tutuklanarak cezaevine gönderildi

Polis ekipleri tarafından evde yapılan aramada, cesedin yaklaşık 2 haftadır tuvalette gizlendiği tespit edildi. Gözaltına alınarak emniyete götürülen Setsuko Suzuki, iddiaları kabul etti. Annesi vefat ettikten sonra ne yapacağını bilemediğini dile getiren Suzuki, bu sebeple böyle bir yola başvurduğunu belirtti. İfadesi alınarak mahkeme karşısına çıkarılan Setsuko Suzuki tutuklandı. Anne Oyami Suzuki’nin neden ve nasıl öldüğü otopsi incelemelerinin ardından netlik kazanacak. 

Japon medyasından dikkat çekici iddia

Japon medyasında yer alan haberde, Setsuko Suzuki’nin annesinin aylığını almaya devam edebilmek için böyle bir yola başvurmuş olabileceği iddia edildi. 

Yorumlar (0)