6 Mayıs haftasında 6 yeni film vizyonda!

6 Mayıs haftasında 5'i yerli olmak üzere 6 yeni film vizyona girecek. Haftanın dikkat çeken filmlerini sizler için derledik.

KÜLTÜR-SANAT 06.05.2022, 12:18 07.05.2022, 15:54
6 Mayıs haftasında 6 yeni film vizyonda!

Bu hafta 5 tanesi yerli toplamda 6 film vizyona girecek. İzleyiciler yeni haftada yerli yapımlara doyacak.

İşte 6 Mayıs haftasının vizyona girecek filmleri…

1- The Bağcılar

The Bağcılar 6 Mayıs’ta Türkiye sinemalarında vizyona girecek olan filmlerden ilki. 2022 yapımı film aksiyon türünde ve yönetmenliğini Osman Silahyürekli yaptı.

Filmin oyuncuları arasında ise Selim Erdoğan, Ertan Sabah, Erkan Can, Su Polen ve Bayram Arslan gibi isimler yer alıyor.

Filmde Bağcılar’daki mahallede uyuşturucu satılmasına izin vermeyen ve bu konuda başlarına bela açan arkadaş grubunun hikayesine odaklanıyor. Paylaşılan film afişinde ise, “Biz, konforlu mekanların süslü çocukları değil, karanlık sokakların delikanlı yürekleriyiz.” sloganı dikkat çekiyor.

2- Erzurumlu Mümessil

Yeni hafta yerli filmler açısından zengin bir sinema takvimine sahip. Haftanın ikinci filmi ise Erzurumlu Mümessil…

Erzurumlu Mümessil, komedi türünde Servet Aksoy’un yönetmenliğini yaptığı ve oyuncu kadrosunda Metin Yıldız, Ayhan Taş, Burcu Binici, Dila Danışman ve Burak Bozdağ’ın yer aldığı bir film.

121 dakika uzunluğundaki film izleyicilere eğlenceli dakikalar vadediyor. Film bir ilaç mümessili olan Burak’ın başarılı olmak amacıyla çaba gösterirken karşılaştığı talihsiz olayları ele alıyor.

Burak, arkadaşının tavsiyesiyle bir işe başvurur ve olumlu sonuç alması sonrasındaysa eğitim süreci başlar. Bu süreç içinde aşırı takıntılı şube müdürü Enver ile yolları kesişen Burak, eğitimini bitirmesi sonrasında iki kişiyle beraber mümessil olarak seçilip mesleğine başlar. Bu esnada yol arkadaşlarından birisi ise kendisine gönlünü kaptırmış Nazike’dir. Mesleğinde başarılı olmayı kafasına koymuş Burak, ilaç satış kotasını doldurmak için zamanla yarışırken bu esnada ise beklenmedik olayların arasında bir anda kendisini bulur.

3- Bir Düş Gördüm

Yerli yapımların üçüncüsü ise yönetmen koltuğunda Murat Çeri’nin oturduğu Bir Düş Gördüm.

Film 2020 yapımı ancak bu hafta vizyona girecek. 115 dakika uzunluğundaki film dram türünde ve Fatih Dokgöz, Ferda Işil, Recep Çavdar, Nevzat Yılmaz ve Harun Reha Pakoğlu gibi isimler yer alıyor.

Bir Düş Gördüm filminde izleyiciler trafik kazası geçiren bir çocuğun yaşamını izliyor. Tarık 9 yaşındadır ve ailesiyle beraber geçirdiği trafik kazası sonrasında hayatı altüst olur. Tarık babasını kazada kaybederken annesi ise komaya girer. Kaza neticesinde hafızasını yitiren Tarık’ın geçmiş yaşamıyla tek bağı ise gördüğü düşlerdir. Kaza sonrasında Tarık, köyde yaşayan dedesinin yanına giderek yeni hayatına alışmaya çabalamaktadır.

4- Dirlik Düzenlik

Haftanın 4. yerli yapımı Dirlik Düzenlik. Başrollerinde Betül Esener, Asiye Dinçsoy ve Dudu Yetik’in yer aldığı film dram türünde ve yönetmen ve senarist koltuğunda Nesimi Yetik oturuyor.

Filmde nefret ve sevgi arasında gidip gelen ilişkileri bulunan üç kadından oluşan bir ailenin hikayesini ele alıyor. Hicran, annesi Dudu, kardeşi Vildan ile aynı çatı altında yaşamalarına karşın bambaşka hayatlar yaşamaya devam etmektedir. Birçok konuya dair çatışma yaşayan üç kadının yaşamı ise Dudu’ya evlilik teklifi gelmesinin sonrasında değişir. Dudu’nun evden çıkma ihtimali, üzeri örtülen her şeyin de açığa çıkmasına sebep olur.

5- Aşk Çağırırsan Gelir

Bu haftanın yerli yapım son filmi Aşk Çağırırsan Gelir. Emre Kavuk’un yönetmenliğini ve senaristlğini yaptığı film 105 dakika uzunluğunda ve romantik komedi sevenlere hitap ediyor.

Cem Zeynel Kılıç, Melis Babadağ ve Keremcan Dürük’ün oyuncu kadrosunda bulunduğu film bu hafta sinemalardan izlenebilecek.

Peki filmde ne konu ediniliyor?

Film, beş farklı çiftin bir gün içerisinde yaşadığı olayları ele alıyor. Kader artık aşık olmak isteyen karakterlere kayıtsız durmaz ve onların aşkı yaşamalarını sağlayacak olan olaylar zincirini başlatır. Bu aşamadan sonra artık her bir karakterin eylemi, bir başkasının yaşamını etkileyen ve karakterlerin yaşadığı olumsuzluklar güzel şeylerin de yaşanmasına yol açar.

6- Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında

Haftanın en çok beklenen filmlerinden birisi Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında. 126 dakikalık film aksiyon, fantastik ve macera türünde. Sam Raimi’nin yönetmenliğini yaptığı filmin senaristliğini ise Stan Lee ve Michael Waldron üstleniyor.

Orijinal adıyla Doctor Strange in the Multiverse of Madness’te Chiwetel Ejiofor, Elizabeth Olsen ve Benedict Cumberbatch gibi isimler yer alıyor.

Yeni filmde, Doktor Strange’in yeni maceralarına odaklanılıyor. Müttefiklerinin yardımı vasıtasıyla bilinmeyene yolculukta bulunan Doktor Strange, gizemli yeni bir düşmanla karşılaşıyor ve bu esnada ise Çoklu Evren’in akıllara durgunluk veren ve tehlikeli alternatif gerçeklerini kat ediyor.

Yapım “Doktor Strange”in devam halkası ve Benedict Cumberbatch, Sherlock dizisinde kurgusal dedektif rolü üstlenmesi sonrasında bir kez daha Doktor Strange karakterini canlandırıyor.

Yorumlar (0)