Japonya, Afganistan’a 190 milyon dolarlık insani yardım yapacak 

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, video konferans yöntemiyle katıldığı G20 zirvesinde Afganistan’a 190 milyon dolarlık insani yardım yapılacağı konusunda söz verdi. 

DÜNYA 13.10.2021, 14:16 13.10.2021, 17:37
Japonya, Afganistan’a 190 milyon dolarlık insani yardım yapacak 

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, G20 Dönem Başkanı İtalya’nın girişimiyle gerçekleştirilen G20 zirvesine video konferans yöntemiyle katıldı. “Afganistan’da oluşan acil insani duruma müdahale” başlığıyla toplanan ülkeler, bu sorunun çözümü için önerilerini sundu. 



Afganistan

190 milyon dolarlık destek verilecek 

Zirvede söz hakkı alan Japonya Başbakanı Kişida Fumio, insani amaçla 190 milyon dolarlık desteğin en kısa zamanda Afganistan’a iletileceğini ve bunda, uluslararası organizasyonların aracı olacağını bildirdi. 



Afganistan

Camiye saldırı kınanda 

Konuşması sırasında geçtiğimiz hafta Kunduz bölgesindeki camiye düzenlenen bombalı saldırıyı da değerlendiren Kişida Fumio, terörle mücadele konusunda taraflara destek olacaklarını da taahhüt etti. 

Afganların haklarının korunmasının, Afganistan’ın kalkınmasında önemli rol oynadığını belirten Fumio, özellikle kadınların çalışması ve eğitim alması gerektiğini vurgulamaktan geri kalmadı ve şunları ekledi: “Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban, insan haklarını korursa ve kapsayıcı bir siyasi süreç yürütürse ülkenin yeniden inşası için kaynak ve fon desteklerini devam ettireceğiz.” 

Yorumlar (0)