İsmail Demir: “ACROB İKA’lar güvenlik güçlerimizin minik yardımcıları olacak” 

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, güvenlik güçlerinin ihtiyaçları doğrultusunda üretilen ACROB İKA’lar hakkında açıklamalarda bulundu. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.10.2021, 15:03 13.10.2021, 15:13
İsmail Demir: “ACROB İKA’lar güvenlik güçlerimizin minik yardımcıları olacak” 

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, insansız kara araçlarından (İKA) ACROB hakkında açıklamalarda bulundu. Aracın detaylarını aktaran Demir, Türk savunma sanayiinin otonom alanlarda gelişmesini sürdüreceğini ifade etti ve bu kapsamda geliştirilen İKA’ların devamının getirildiğini kaydetti. Güvenlik güçlerinin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen ACROB İKA’nın her türlü arazi şartlarında ve görüş koşullarında güvenlik güçlerinin yardımına koştuğunu belirtti. 

“Yurtdışı muadillerinin üzerinde bir araç” 

Demir: “Gözetleme, durumsal farkındalık ve keşif gibi özelliklerinden ötürü ACROB İKA, yurtdışına muadil araçlara göre fark oluşturacak seviyelerde bir araç. Milli ve yerli imkanlar ile geliştirilen ACROB İKA, Türk savunması için oldukça önemli bir hizmet. Aracın kuyruk bölümü de dahil toplamda 3 kamera bulunuyor. Sırtta da kolayca taşınabilen bu araç, zorlu arazi şartlarında dahi kulaç hareket sistemiyle yüksek hareket kabiliyeti sunuyor. Atiklik ve hızlılık özelliği ile ön plana çıkan araç, gelişen teknoloji ile edinilen tecrübelerin yansıması olarak geliştirildi.” 



“Dayanıklı gövde yapısı ile 180 derece dönebiliyor” 

Demir: “ACROB aracı, dayanıklı gövde yapısı ile uzun mesafelere atılabiliyor ve artırılmış görüş yeteneği ile 180 derece dönüş yeteneği bulunuyor. Ülkemiz envanteri haricinde 3 ülkenin daha güvenlik kuvvetleri envanterine dahil olan bu araç, Türk savunma sanayiinin ihracat kaleminde de oldukça başarılı olarak görülüyor. Başkanlığımız bünyesinde gerçekleştirilen kalifikasyon ve geliştirme faaliyetleri sonucunda ülkemiz envanteri dışında 3 ülke daha ACROB’u güvenlik envanterine katmış durumda.” 

Yorumlar (0)