Japon bilim insanlarından koronavirüsün seyrini değiştirecek buluş 

Japon bilim insanları, ultraviyole ışınları altında Covid-19'u tespit eden yüz maskesi geliştirdi. Uzmanların bu yeni buluşun koronavirüsün seyrini değiştirmesi planlanıyor. 

DÜNYA 08.12.2021, 12:13 09.12.2021, 09:15
Japon bilim insanlarından koronavirüsün seyrini değiştirecek buluş 

Japonya Kyoto’da bulunan Eyalet Üniversitesi’ndeki bilim insanları, koronavirüs sürecinin seyrini değiştirecek önemli bir buluşa imza attı. Yasuhiro Tsukamoto liderliğinde olan ekip, vücuttaki yabancı oluşumları nötrleyen protein ve antikor üretebilen deve kuşu yumurtalarından yararlandığı yeni bir maske üretti. 

Dişi devekuşu yumurtasından üretildi 

Dişi devekuşlarına virüsün tehdit edici ve aktif olmayan bir formunu enjekte eden bilim insanları, kuş yumurtalarından yüksek miktarda antikor çıkarmayı başardı. Bu antikorlu yüzeyden geliştirdikleri özel filtreyi yüz maskesine ekleyen uzmanlar, deve kuşu yumurtasından elde edilen antikorları sıvı hale getirerek maskenin üzerine püskürttü. 



Virüsü tespit ettiğinde parlıyor 

Ultraviyole ışığı altında maskenin virüse tepkisini ölçen araştırma ekibi, maske takan kişinin virüsle ya da virüslü kişiyle temas etmesi durumunda parlamasını ve koronavirüs pozitif olunduğunda da işaret vermesini test etti. Koronavirüs pozitif olan 32 kişi üzerinde 10 gün boyunca süren deneme sürecinde maske, virüsü tespit etmeyi başardı. 

2022’de kullanıma sunulacak 

Maske, öncelikle Japonya hükümetinin onayına sunulacak. Onay verilmesinin ardından maskenin önce Japonya vatandaşlarına sunulması ve ardından dünya genelinde satışa çıkartılması bekleniyor. 

Yorumlar (0)