James Jeffrey'den Türkiye itirafı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Özel Temsilcisi James Jeffrey'den 'Türkiye' itirafı geldi.

DÜNYA 23.10.2019, 07:05
James Jeffrey'den Türkiye itirafı

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinde Suriye’deki son gelişmeleri yorumladı. Komisyonda Senatör Ben Cardin'in "Amerika çekilmeseydi Türkiye hâlâ bu harekâtı yapabilir miydi?" sorusuna James Jeffrey, "Evet. Türkiye bunu uzun zamandır söylüyordu. Yaparlardı." şeklinde yanıt verdi. Başka bir senatörün, "Erdoğan, 'önümüzden çekilin' dedi ve biz de çekildik, öyle mi?" sorusuna James Jeffrey "Bir nevi öyle." cevabını verdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Senatosu Dış İlişkiler Komitesinde Suriye’deki son gelişmeleri yorumladı. 

Amerika'nın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye'nin Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu yok etmek için başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin soruları cevapladı.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Suriye’den çekilme kararı konusunda kendisine danışmadığını vurguladı.

Erdoğan "çekilin" dedi, biz de çekildik!

Cumhuriyetçi Parti Senatörlerinden Mitt Romney, "Yani, Recep Tayyip Erdoğan Amerika Başkanı Trump'a telefon açıp ‘Biz geliyoruz, önümüzden çekilin’ dedi ve biz hemen çekildik, öyle mi?" sorusuna ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, "Bir nevi öyle. Çekilen birliklerimiz Türklerin gireceği yerdeydi. Ateş ortasında kalmamak adına yapılmış mantıklı bir hamleydi." diye yanıt verdi.

Türkiye bunu bize uzun zamandır söylüyordu

Demokratik Parti Senatör Ben Cardin'in "Amerika Birleşik Devletleri çekilmeseydi Türkiye hâlâ bu harekâtı yapabilir miydi?" sorusunu ise ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey "Evet. Türkiye bunu uzun zamandır söylüyordu. Yaparlardı." sözleriyle karşılık verdi.

Askerî yetkililerin kendisine tersini söylediğini belirten Ben Cardin, James Jeffrey'e ABD Başkanı Donald Trump'ı desteklediği gerekçesiyle sert tepki gösterdi.

Yorumlar (0)