İtalyan lidere şok! 15 yıl hapis yatabilir...

İtalyan Senatosu, aşırı sağcı lider Salvini'nin dokunulmazlığını kaldırdı. Göçmenleri denize sürmekle suçlanan Salvini, 15 yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

DÜNYA 13.02.2020, 10:37 13.02.2020, 11:55
İtalyan lidere şok! 15 yıl hapis yatabilir...

İtalya'da eski İçişleri Bakanı ve aşırı sağcı Kuzey Ligi Partisi'nin lideri Matteo Salvini, 2019'da aldığı bir karar yüzünden yargılanarak 15 yıl hapis cezasına çarptırılabilir. Çarşamba günü İtalyan Senatosu tarafından dokunulmazlığı kaldırılan Salvini, Temmuz 2019'da 100 mültecinin İtalya'ya ayak basmasını engellemek için sahil güvenlik teknesinde kalmalarını emretmişti.

Dokunulmazlığının kaldırılması önerilmişti

Salvini'nin bu kararının ardından Sicilya'da bir mahkeme, aşırı sağcı liderin yargılanması gerektiğini söyleyerek dokunulmazlığının kaldırılmasını önermişti. Hakkında "yetkilerini kötüye kullanma" ve "yasa dışı şekilde sınır dışı etme" suçlarıyla iddianame hazırlanan Salvini, 15 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

"Aynı şeyleri yeniden yapacağım!"

Senato'daki oylamadan sonra ANSA haber ajansına konuşan Matteo Salvini, "İtalya'yı daha önce savundum" dedi ve yaptığından gurur duyduğunu belirterek "İktidara dönünce aynı şeyleri yeniden yapacağım"  diye konuştu.

Yeniden seçim hamlesi sonuçsuz kalmıştı

46 yaşındaki Matteo Salvini, Kuzey Ligi Partisi'nin lideri olarak Başbakan Yardımcılığı ve İçişleri Bakanlığı yapmıştı. Ülkede yeniden seçimleri tetiklemek amacıyla 5 Yıldız Hareketi'yle kurduğu koaliyondan çekilen Salvini'nin bu hareketi, 5 Yıldız Hareketi'nin Demokrat Parti'yle koalisyon kurması üzerine sonuçsuz kalmıştı.

Salvini ayrıca son dönemde kendilerini "Sardalyalar" olarak tanımlayan bir halk hareketiyle mücadele ediyor. Kuzey Ligi'nin aşırı sağcı politikalarına karşı çıkan Sardalyalar, ülkenin dört bir yanında protestolar düzenliyor.

Yorumlar (0)