UEFA'dan 'VAR hakemleri' kararı!

UEFA'da yeni bir dönem başlayacak, sahadaki hakemler kadar, Video Yardımcı Hakem (VAR) olarak görev yapan hakemler de gözlemciler tarafından değerlendirme altına alınacak.

SPOR 13.02.2020, 10:29
UEFA'dan 'VAR hakemleri' kararı!

UEFA'nın aldığı kararar göre Video Yardımcı Hakem (VAR) hakemlerini gözlemciler değerlendirecek. UEFA Hakem Kurulu Asbaşkanı Hugh Dallas, "VAR yardımcı hakemini de değerlendirmeye alması gerekiyor. VAR protokolünün doğru uygulanıp uygulanmadığı kontrol edilmeli" dedi.

Futbol maçlarında sahadaki hakemlerin performanslarını değerlendirmeye alan "hakem gözlemciliği", artık VAR hakemleri için de geçerli olacak. Böylece hakemlerin performansının artırılması amaçlanıyor.

Milliyet gazetesinden Onur Dinçer'in haberine göre; UEFA’dan yapılan bilgilendirmede, hakem gözlemcilerine bununla ilgili sorumluluk yüklediği, gözlemcilerin artık VAR hakemlerinin performanslarını da değerlendirmeye alacakları açıklandı.

"Doğru uygulanıp uygulanmadığı kontrol edilmeli"

UEFA Hakem Kurulu Asbaşkanı Hugh Dallas, "Günümüzde artık gözlemcinin Video Yardımcı Hakemi (VAR) ve VAR yardımcı hakemini de değerlendirmeye alması gerekiyor. VAR protokolünün doğru uygulanıp uygulanmadığı kontrol edilmeli. Dolayısıyla gözlemcinin değerlendirme listesine, iki hakem daha eklendi" ifadelerini kullandı.

Eski hakemler arasından seçiliyor

UEFA’nın 47’si kadın olmak üzere görev yapan 230 gözlemcisi bulunuyor. Bu hakem gözlemcileri, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Avrupa Futbol Şampiyonası gibi organizasyonlarda görev yapan hakemlerin performanslarını ölçüyor. 

Eski hakemler arasından seçilen bu gözlemciler, maçtan sonra 48 saat içerisinde raporunu UEFA’ya gönderiyor.

Yorumlar (0)