İtalya’da salgına karşı “yeşil kart” uygulaması getirildi 

İtalya’da hızla artan koronavirüs vakaları, yeni tedbirlerin getirilmesine sebep oldu. Ülkede OHAL 6 ay daha uzatılırken etkinliklere ve mekanlara girişte “yeşil kart” zorunluluğu getirildi. 

DÜNYA 23.07.2021, 08:39 24.07.2021, 20:19
İtalya’da salgına karşı “yeşil kart” uygulaması getirildi 

İtalya, Covid-19 salgınına en fazla maruz kalan ülkelerden biri olarak biliniyor. Varyantlardan önce nispeten azalan vaka sayıları, delta varyantı ile hızlı şekilde artıyor. Hükümet, artan vaka sayılarına karşı yeni tedbirlerin getirildiğini belirten bir açıklamayı dün gündüz saatlerinde yayınladı. Bu açıklamaya göre OHAL, 31 Aralık 2021 tarihine kadar uzatıldı. Ayrıca bundan sonra etkinliklere ve mekanlara girişte de vatandaşlardan “yeşil kart” isteneceği belirtildi. 



Delta, İtalya’yı tehdit ediyor 

İtalya Başbakanı Mario Draghi, dün sabah saatlerindeki Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, “Delta varyantı, İtalya’yı tehdit ediyor. Getirdiğimiz ‘yeşil kart’ uygulaması da asla keyfi değil. Bu, ekonomik faaliyetlerin sekteye uğramaması için gerekli. Aşı olmamak, her şeyin yeniden kapanması anlamına geliyor.” açıklamalarında bulundu. 

“Green Pass” (yeşil kart), 6 Ağustos 2021’den itibaren kamuya açık her alanda kullanımda olacak. Bu kart, en az bir Covid-19 aşısı olanlar için 9 ay, hastalığı atlatanlar için 6 ay ve negatif test sonucu bulunanlar için de 2 gün geçerli olacak.  



Yeşil kartı bulunmayana 400 Euro ceza 

Kafe, restoran, stat, kültürel etkinlikler, sportif faaliyetler, fuar faaliyetleri gibi her türlü kamu ve sosyal alana girerken ibraz edilmesi zorunlu olan yeşil kartı bulunmayan ya da ibraz etmeyen kişiler için 400 Euro para cezası yazılacak. Bu uygulamayı ihlal eden işletmeler de 1-10 gün arasında kapatılacak. 

Dün açıklanan kararnamenin ardından Torino şehrinde toplanan binlerce kişi, yeşil kart uygulamasını protesto etti.  

Yorumlar (0)