İtalya’da askeri eğitim uçakları havada çarpıştı: 2 ölü

İtalya Hava Kuvvetlerine ait olan iki hafif eğitim uçağı havada çarpıştı. Meydana gelen kaza sonucunda 2 pilot yaşamını yitirdi.

DÜNYA 07.03.2023, 17:29
İtalya’da askeri eğitim uçakları havada çarpıştı: 2 ölü

İtalya Hava Kuvvetlerinin 60. Hava Üssüne bağlı olan SIAI-Marchetti 208 model olan iki askeri eğitim uçağı başkent Roma civarındaki Guidonia beldesi üstünde uçuş gerçekleştirirken havada çarpıştı. Olay sırasında uçaklarda bulunan iki pilot yaşamını yitirdi.

Planlı eğitim uçuşu yapıyorlardı

Çarpışmanın sonrasında uçaklardan biri çayıra çakılırken, diğeri de Guidonia beldesi tarafında bulunan bir yol üzerine düştü. Yol üstünde bulunan bazı evlerin çevresinde park halinde olan aracın üzerine düşen uçak yangına neden oldu. Uçaklara kurtarma ve itfaiye ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu.

Uçakların henüz tespit edilemeyen bir sebeple çarpıştıkları ancak uçuşların planlı eğitim uçuşu şeklinde gerçekleştirildiği açıklandı.

Olay ile ilgili açıklamada bulunan Başbakan Giorgia Meloni şu ifadelerde bulundu: "Guidonia'da gerçekleşen uçak kazasında yaşamını yitiren Hava Kuvvetleri'nde çalışma sağlayan iki pilotun bu haberi yüreğimizi hüzünle doldurdu. Yönetim adına Hava Kuvvetlerine ve pilotların ailelerine taziyelerimi yolluyor, yakınlığımı dile getiriyorum. Dualarımız onlarla."

Yorumlar (0)