İspanya’ya kadın yönetici zorunluluğu geliyor

İspanya'da sol koalisyon yönetimi, kamu ve özel ve kamu firmaları ile kurumları çatısı altında yönetici kadrosunun içerisinde en az yüzde 40 oranla kadın bulunmasını mecburi kılan yasa tasarısını onaylayarak Meclis'e sundu.

DÜNYA 07.03.2023, 17:45 08.03.2023, 09:02
İspanya’ya kadın yönetici zorunluluğu geliyor

İspanya'da, haftalık düzenlenen Bakanlar Kurulu olağan görüşmelerinde, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" sebebiyle kadınlara karşı pozitif ayrımcılığı bulunduran yasa tasarısı onaylandı.

Birçok alanda yüzde 40 zorunluluğu olacak

Edinilen bilgilere göre, tasarı gereğince 250'den çok işçinin görev yaptığı ve senede 50 milyon eurodan fazla iş hacmi bulunan firmalarda, kamu kurum ve kuruluşlarında yönetici alanında en az yüzde 40 oranında kadın bulunması garanti altına sokulacak.

Tasarı ile beraber en az yüzde 40 kadın mecburiyet, meslek örgütlerinin yönetim kurulu, Bakanlar Kurulu, kamuya ait kurumlar tarafından belirlenen jüri üyeleri veya siyasi partilerin seçim listesinde de geçerli olacak.

Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Nadia Calvino, söz konusu düzenlemenin Meclis tarafından onaylanması durumunda 1 Temmuz 2024 tarihinden başlayarak uygulanmaya sokulacağını ifade etti.

Yorumlar (0)