İsveç'ten PKK açıklaması

İsveç'in NATO Katılımından Sorumlu Başmüzakereci Stenström, PKK/YPG terör örgütünün İsveç'teki durumuna dair, "Ülkemizde organize suç çeteleri PKK'ya finans sağlıyor. Finlandiya'dan farklı olarak ülkemizde PKK'nın çok daha fazla finans kaynağı mevcut." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 29.01.2023, 20:53
İsveç'ten PKK açıklaması

Oscar Stenström, Finlandiya, İsveç ve Türkiye arasında NATO üyeliği hususundaki toplantılarının tekrar başlaması için önümüzdeki hafta Türkiye ile iletişime geçmeyi düşündüğünü dile getirdi.

Stenström, "An itibarıyla güven içeren ve yararlı bir görüşme yapılamayacağı için bir araya toplanıp görüşmeler gerçekleştirmek manasız olur ve muhtemeldir ki süreci çok daha zor bir duruma sokar. Ancak, yüz yüze toplantıların sürmesi için Türkiye tarafı ile önümüzdeki hafta erken bir tarihte iletişime geçmeyi düşünmekteyim." ifadelerine yer verdi.

Finlandiya ve İsveç ile gerçekleştirilen 'Daimi Ortak Mekanizma' toplantılarının ileri bir tarihe ertelenmesine dair Stenström, "Yapılanların yasal olmasına karşın, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliğinin önünde Kur'an'ı Kerim'i ateşe vermek bütün Müslümanları rencide etmiştir. NATO üyelik görüşmeleri için bu hiç müspet değil, bu oldukça üzücü bir durum ve bu yöndeki görüşlerimizi aktardık." şeklinde konuştu.



"PKK'ya finans sağlıyorlar"

PKK/YPG terör örgütü hakkında da açıklamalar yapan Stenström, ülkemizin Finlandiya'dan daha çok İsveç'e dikkat kesilmesinin sebebi olarak PKK/YPG terör örgütünün İsveç'teki para kaynaklarının çok daha fazla olmasına işaret etti.

Stenström, "Ülkemizde organize suç çeteleri PKK'ya finans sağlıyor. Finlandiya'dan farklı olarak ülkemizde PKK'nın çok daha fazla finans kaynağı mevcut." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)