İsveç'ten NATO açıklaması

İsveç Dışişleri Bakanlığı Basın Danışmanı Anna Erhardt, "NATO süreci durmadı. Hükümetimiz 'Üçlü Muhtıra'yı uygulamayı sürdürüyor fakat ne vakit onaylayacağının kararını Türkiye verecek." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 29.01.2023, 01:00
İsveç'ten NATO açıklaması

İsveç Dışişleri Bakanı Billström, ülke basınına yaptığı açıklamada, İsveç'in NATO'ya katılım sürecine ilişkin önemli sözler sarf etti. İsveç'in, 'Üçlü Muhtıra'nın bütün maddelerini harfiyen yerine getirmeye çabaladığını söyleyen Tobias Billström, ülkemizin İsveç'in NATO'ya katılımını onaylamasına da çok yakın bir zaman kaldığını iddia etti. İsveç'in NATO katılım sürecinin Kur'an-ı Kerim provokasyonlarının akabinde çok daha zorlaştığını vurgulayan Billström, yaşanan son gelişmelerin NATO'ya katılım sürecine geçici bir süreliğine ara verilmesine yol açtığını savundu. Diğer yandan Billström, önümüzdeki temmuz ayında düzenlenecek olan NATO Liderler Zirvesi'nde, İsveç'in NATO üyeliğine onay verilmesini beklediklerini dile getirdi. 


(Billström)

"Süreç devam ediyor"

Billström'ün açıklamalarının ardından İsveç medyasında 'İsveç, NATO'ya katılım sürecini dondurdu' şeklinde haberlere yer verildi. İsveç Dışişleri Bakanlığı Basın Danışmanı Erhardt, Billström'un İsveç'in NATO'ya üyelik sürecine ilişkin sözlerinin yanlış anlaşıldığını kaydederek, "NATO süreci durmadı. Hükümet, 'Üçlü Muhtıra'yı uygulamayı sürdürüyor. Fakat ne vakit onaylayacağının kararını Türkiye verecek." dedi ve bahse konu haberleri yalanladı.

Yorumlar (0)