İsveç hükümeti koronavirüs önlemlerini yürürlükten kaldırdı

Daha önce Danimarka ve Norveç’in koronavirüs önlemlerini kaldırdığını açıklamasının ardından İsveç hükümeti de aldığı kararla salgın önlemlerini tamamen yürürlükten kaldırdığını açıkladı. Kararın ardından ülkedeki restoran ve kafeler tam kapasite çalışmaya başlarken, kapalı alanlarda ve toplu gerçekleştirilen etkinliklerde kişi ve mesafe kısıtlamaları da dahil olmak üzere herhangi bir uygulama yapılmadı

DÜNYA 29.09.2021, 16:44 30.09.2021, 09:30
İsveç hükümeti koronavirüs önlemlerini yürürlükten kaldırdı

Aşılama kampanyalarını büyük bir kararlılıkla sürdüren İsveç hükümeti, Covid-19 kısıtlamalarının tamamen kaldırıldığını ilan etti. Ülkede bugünden itibaren tüm restoranlar, kafeler ve spor salonları da önlemler olmadan çalışmaya başladı. Yeni kararın açıklanmasıyla, ülkedeki diğer toplu yapılan etkinliklerin de önü açılmış oldu. Ayrıca etkinliklere girmek için diğer ülkelerde olduğu gibi negatif test sonucu veya aşılanma şartının da olmayacağını açıklandı.

Ancak İsveç hükümeti ülkede Covid-19'a karşı henüz aşılanmamış vatandaşların diğer kişilerle mesafeli durmasını gerektiği ve risk grubunda bulunan 70 yaş üstü kişilerle yakın temas edilmemesi konusunda bir çağrı yaptı. İsveç Halk Sağlığı Genel Direktörü Johan Carlson, bu önerilerin aşılanmamış insanların, kalabalıkların bir araya geldiği geniş çaplı etkinliklere katılmaktan kaçınması demek olduğunu hatırlattı.

Güvende olmak için aşı şart

Epidemiyolog Anders Tegnell ise, yaptıkları incelemelerde İsveç’in Covid-19’la savaş konusunda iyi durumda olduklarını belirterek aşılanmamış kişilerin aşı yaptırmaları gerektiğini vurguladı. Sözlerinde herkesin güvende hissetmesi için aşı olmanın gerekliliğini ve şu an aşı olmanın tam zamanı olduğunu üstüne basa basa ifade etti.

Yorumlar (0)