Babaannesinin gazabına uğradı: 100 TL'ye 6 yıl 8 ay hapis

Kayseri'de uyuşturucu almak için zorla babaannesinden 100 TL aldığı iddiasıyla yargılanan sanık, 6 sene 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Duruşma esnasında merhamete gelen babaanne şikayetinden vazgeçti fakat mahkeme heyeti, sanığa 6 sene 8 ay hapis cezası verdi.

YAŞAM 29.09.2021, 16:54 30.09.2021, 09:31
Babaannesinin gazabına uğradı: 100 TL'ye  6 yıl 8 ay hapis

Kayseri'de uyuşturucu almak amacıyla zorla babaannesinden 100 TL aldığı iddiasıyla yargılanan torun, 6 sene 8 ay hapis cezası aldı.

Babaanneden zorla 100 lira alan toruna 6 yıl hapis

5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında sanık M.K, mağdur müşteki babaannesi Z.K. ile birlikte sanık avukatı hazır bulundu.

Duruşma savcısı, söz konusu mütalaasında, sanığın "yağma" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sanık M.K., mahkemedeki savunmasında, zorla babaannesinden 100 TL almadığını, tehdit ve darp etmediğini, pencereyi de kendisine para vermediği için değil, kız arkadaşı ile kavga ettiği için kırdığını iddia etti.

Babaannesinin "akıllansın" diyerek kendisinden şikayetçi olduğunu belirten M.K, pişman olduğunu söyleyerek, babaannesinden özür diledi.

Mağdur Z.K., zorla kendisinden para aldığını öne sürdüğü torununun uyuşturucu kullandığını, bu durumdan kurtulması ve tedavi olması için suç duyurusunda bulunduğunu aktardı.

Babaanne şikayetinden vazgeçti

Duruşmada babaanne şikayetinden vazgeçerken, arkadaşlarına uyan torununun tedavi görmesini ve ceza almamasını istedi.

Tanık olarak dinlenen sanığın kardeşi, daha önce de ağabeyinin babaannesinden zorla para alıp uyuşturucu aldığını, alamadığı zaman ise pencereyi ve kapıyı kırdığını anlattı.

Sanık M.K'ye, mahkeme heyeti tarafından “yağma" suçu dolayısıyla 6 sene 8 ay hapis cezası verilerek tutukluluğunun devam etmesi kararı verildi.

Yorumlar (0)