İşte koronavirüsün yeni semptomları!

Çin Devlet Sağlık Komitesi Uzman Grubu üyesi Li Xingwang, koronavirüsün yeni semptomlarını ve bulaşma yollarını açıkladı.

DÜNYA 29.01.2020, 00:50
İşte koronavirüsün yeni semptomları!

Li Xingwang, "Herkes maske taşımalı, yakın mesafe temasları azaltmalı. Virüs, dokunma, mesele kirli ellerle gözleri ovuşturma yoluyla da geçebiliyor" dedi.

Hastalığın belirtileri

Hastalığın en erken aşamada, yüksek ateş, halsizlik ve kuru öksürük gibi belirtilere sahip olduğunu belirten Çinli uzman, “Ağır hastalarda, nefes alma güçlülüğü gözlemleniyor, hatta solunum yetmezliğine kadar varabiliyor. Bu virüsten başka rahatsızlıklar varsa durum daha da kötüleşebilir” ifadelerini kullandı.

Virüs taşıyıcısı hastalara dikkat!

Son zamanlarda 2019-nCoV virüsünün hafif formlarının tespit edildiğini kaydeden Li Xingwang, “Ateşi yüksek olmayan, bazen kuru öksürüğü veya halsizliği olan bir kısım hasta var. Bu insanlar gönüllü olarak muayene geldikleri için ortaya çıkarıldı. Böyle hastalar, bulaşıcı hastalık kanunları açısından virüs taşıyıcısı olarak gösteriliyor. Bu da salgını önleme çalışmalarında zorluklar yaratıyor” diye konuştu.

Li Xingwang, hastalığın hafif formda olması halinde tedavinin bir hafta, ağır hastaların tedavinin ise 2 hafta ve daha fazla sürebildiğini belirtti.

Yorumlar (0)