İsrail’den Filistin’deki seçimlere müdahale!

İsrail, Filistinlileri sindirme politikasını aralıksız sürdürürken, Batı Şeria’da 3 Hamas yöneticisini gözaltına aldı. Gözlemcilere göre ise İsrail gözaltı politikalarıyla, yakında gerçekleşecek Filistin seçimlerine doğrudan müdahil oluyor.

DÜNYA 26.03.2021, 13:02 28.03.2021, 09:09
İsrail’den Filistin’deki seçimlere müdahale!

İsrail, Filistin’in Batı Şeria kentindeki 3 Hamas yöneticisini gözaltına aldı. Gözlemcilere göre ise bu durum İsrail’in Filistin seçimlerine doğrudan müdahale etmeye çalıştığının bir kanıtı.

Yerel kaynaklar, eski milletvekili Hatim Kafişe, eski Yerel Yönetimler Bakanı İsa el-Ceberi ve Hamas yetkilisi Mazin en-Nitşe’nin bulunduğu evlere baskın düzenleyerek, apar topar gözaltına alındı.

Seçimlere doğrudan müdahale etmeye çalışıyor!

Hamas yöneticilerini sebep göstermeksizin gözaltına alan İsrailli askerlerin son yıllardaki bu eylemleri ise artış eğilimde. İsrail, dün yine Hamas’ın yöneticilerinde Cemal Tavil ve Bacis Nahla’yı gözaltına alarak tepki toplamıştı.

Filistin’de bulunan gözlemcilere göre ise, İsrail, sindirme politikası uygulayarak yakında gerçekleşecek olan seçimlere müdahil olmaya çalışıyor.
 

Yorumlar (0)