İsrail’den Batı Şeria’ya baskın: 3 Filistinli öldürüldü

İsrail kuvvetleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin şehrine gerçekleştirdiği baskın sırasında 3 Filistinliyi öldürdü.

DÜNYA 09.03.2023, 10:31 09.03.2023, 18:03
İsrail’den Batı Şeria’ya baskın: 3 Filistinli öldürüldü

Filistin resmi ajansı WAFA tarafından servis edilen haberlere göre, İsrail askerleri Cenin şehrine bağlı olan Caba beldesine baskın gerçekleştirdi. Binaların çatılarında keskin nişancıların bulunduğu baskında İsrail kuvvetleri, Caba beldesi civarındaki El-Favvara bölgesinde içerisinde üç kişinin olduğu araca ateş açtı.

Çatışmalar devam ediyor

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, İsrail güçlerinin Cenin'in Caba beldesi civarında açtığı ateş sonucunda 3 Filistinlinin yaşamını yitirdiği aktarıldı.

İsrail güçleri, yılbaşından bu zamana kadar Filistinli nüfusunun çoğunlukta hayatını sürdürdüğü işgal içerisindeki Batı Şeria'nın birçok noktasında gözaltı ve baskın operasyonlarını artırdı.

İsrail güçleri, baskınlara karşı çıkan Filistinlilere plastik merminin dışında gerçek mermiyle müdahalede bulunuyor. Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan özellikle Nablus ve Cenin gibi kesimlerde de İsrail askerleri ve Filistinli silahlı gruplar arasında çatışmalar yaşanıyor.

Yorumlar (0)