İsrail ve BAE'den ilk iş birliği!

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yeni iş birliği konusunda anlaşmaya vardı.

DÜNYA 24.08.2020, 17:04
İsrail ve BAE'den ilk iş birliği!

Abu Dabi ve Tel Aviv, 13 Ağustos'ta iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirme anlaşmasına varmalarının ardından ilk iş birliği anlaşmasını sağlık alanında yapacak.

İsrail Sağlık Bakanı Yuli Edelstein, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Sağlık Bakanı Abdurrahman bin Muhammed el-Uveys ile telefon görüşmesi yaptı.

İki bakan, ülkelerinin yöneticilerinin verdiği izin üzerine İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında sağlık alanında iş birliği yapılması hususunda anlaşmaya vardı.

İsrail Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının sona ermesi durumunda BAE ile İsrail arasında öğrenci değişim programının da hayata geçirilmesinin planlandığı kaydedildi.

Birleşik Arap Emirlikleri resmi haber ajansı WAM'ın geçtiği haberde ise İsrail ve BAE sağlık bakanlarının "Covid-19 ile mücadele, ilaç ve medikal araştırma" konularında iş birliğini ele aldıkları belirtildi.

İsrail ile ilk olarak 1979 yılında Mısır normalleşme anlaşması imzalamıştı. 1994 yılında ise Ürdün, İsrail ile normalleşme anlaşmasına imza atmıştı. 13 Ağustos 2020 tarihi ile İsrail ile BAE arasında normalleşme anlaşmasının imzalandığı gün olarak kayıtlara geçmişti.

İsrail bu anlaşmanın ardından bir açıklama yaparak, Filistin'in Arap ülkelerine dayattığı vetoyu kırdıklarını bildirmişti.

Yorumlar (0)