Akar'dan Yunanistan'a rest: Gerginlik artar!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın yapacağı tatbikat ile gerginliğin artabileceği konusunda uyardı. 

GÜNDEM 24.08.2020, 17:30
Akar'dan Yunanistan'a rest: Gerginlik artar!

Yunanistan, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin faaliyet gösterdiği alan ile kısmi olarak çakışan bir yerde tatbikat düzenleyeceğini duyurdu.

Bunun üzerine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan sert bir açıklama geldi. 

Bakan Akar, Türk Deniz Kuvvetleri'nin Karadeniz, Akdeniz ve Ege'de araştırma faaliyetlerine devam ettiğini ve Türk milletinin haklarını ve menfaatlerini başarılı bir şekilde muhafaza ettiğini kaydetti. 

Akar, Türkiye'nin yürüttüğü faaliyetlerin haklı olduğuna dikkat çekerek, bu nedenle azimli ve kararlı olunduğunu belirtti.

Türk Deniz Kuvvetleri'nin kendisine verilen görevleri en iyi biçimde yerine getirdiğini vurgulayan Akar, bundan sonra da yerine getirmeyi sürdüreceğini söyledi. 

Akar, Yunanistan'ın, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin faaliyet gösterdiği alan ile kısmi olarak çakışan bir yerde tatbikat düzenleyeceğini açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Söz konusu tatbikatın denizcilik kurallarını ihlâl ettiğini ve iyi komşuluk ilişkileri ile uyuşmadığını belirten Akar, ayrıca bunun seyir güvenliğini riske atacağını ve gerginliği tırmandıracağını ifade etti. 

Yorumlar (0)