İsrail saldırılarında 16 Mayıs bilançosu! Can kaybı 197 oldu

İsrail Başbakanı Netenyahu'nun bugün kendisine destek ülkeleri paylaşarak, öz savunma olarak nitelendirdiği saldırılarda çocukların ve sivillerin üzerine bomba yağdırmaya devam ediyor. Son olarak Filistin Sağlık Bakanlığı'nca yapılan açıklamaya göre can kaybı 197'ye yükseldi.

DÜNYA 16.05.2021, 13:58 17.05.2021, 12:19
İsrail saldırılarında 16 Mayıs bilançosu! Can kaybı 197 oldu

İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistinlilere yaptığı zulümde can kayıpları her gün artıyor. Bugün de İsrail tarafından Gazze'de bir Sağlık Merkezi'ne füze atıldı, yerleşim yerleri bombalandı. Filistin Sağlık Bakanlığı'nca yapılan açıklamaya göre can kayıpları 197'ye çıktı.

İsrail sağlık merkezini 2 füzeyle vurdu!

Gazze Sağlık Bakanlığı’nca, İsrail’in bir sağlık merkezini 2 adet füzeyle vurduğu ve binada büyük bir hasar meydana geldiği açıklandı.

197 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail savaş uçaklarının Gazze şehrinde El-Rimah Mahallesinde sivillerin yerleşim yerlerine attığı bombalar yine can aldı. Enkaz altında başlatılmış olan arama kurtarma çalışmasında bir çocuğun cansız bedenine ulaşıldı.

İsrail çocuk, yaşlı, kadın demeksizin sivillerin üzerine bomba yağdırıyor. 

İsrail’in Batı Şeria saldırılarında yaralanan 2 çocuk yaşamını yitirdi

İsrail güçlerince işgal altındaki Batı Şeria saldırılarında bir tanesi çocuk 2 Filistinli daha yaşamını yitirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nca yapılmış olan açıklamada, İsrail güçlerince 13 Mayıs Perşembe gününde El Halil’de başlayan müdahaleler esnasında başından vurulan 15 yaşındaki Muhammed Yusuf Fericat’ın hayatını kaybettiğine yer verildi.

İsrail basını: Güvenlik kabinesi toplantısında ateşkes gündeme gelmedi

İsrail Güvenlik Kabinesi tarafından, yapılan uluslararası baskılara karşın bugün yapılan toplantıda Gazze'de bir ateşkesin konuşulmadığı bildirildi.

Gazze Belediyesi: İsrail 40 cadde ve kavşağı kullanılamaz hale getirdi

Gazze Belediyesi tarafından İsrail’in yaptığı hava saldırılarında 40 cadde ve kavşağı hedef aldığı ve saldırıda bu noktaların kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada İsrail’in üniversite ve hastaneler ulaşımın sağlandığı yollara saldırı yaptığına yer verilirken, kanalizasyon, temiz su ve aydınlatma altyapısının da ciddi zarar gördüğü kaydedildi.

New York’ta Filistin’e destek gösterisi düzenlendi 

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York Ve Los Angeles şehrinde toplanan yüzlerce kişi Filistin halkı için destek mitingi yaptı. New Yorklu vatandaşlar İsrail’in Gazze Şeridi’ne dair saldırılarını protesto gösterisinde bulundu.

Los Angeles’taki göstericiler, Los Angeles İsrail Başkonsolosluğu’na yürüdü.

Pakistan'da İsrail'in Filistin halkına saldırıları protesto edildi

Pakistan İslamabad'da da bugün İsrail'in Filistin halkına düzenlemiş olduğu saldırılar protesto edildi. Kimi dini grupların çağrısıyla G-9 bölgesinde birleşen yüzlerce araç sürücüsü parlamento binasının olduğu kavşağa hareket etti. 

Araçlarına Pakistan ve Filistin bayrakları asan protestocular, burada İsrail karşıtı sloganlar atarak Filistin halkına dair yapılan saldırılara tepki gösterdi.

Kuzey Makedonya'dan Filistin'e destek gösterileri

Kuzey Makedonya'da başkent Üsküp'te de vatandaşlar Filistin halkına destek yürüyüşü yaptı. Gösteri kapsamında katılımcılar, Arnavut, Türk, Boşnak, Rumen, Makedon bayrakları taşırken gösteriye kimi Ürdün ve Filistin vatandaşları da katıldı.

Tahran'da Filistin'e destek gösterileri

İran'ın başkenti Tahran'da da göstericiler tarafından İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları protesto edildi. Göstericiler Filistin'in Tahran Büyükelçiliği önünde toplanarak ABD, İsrail ve İngiltere karşıtı sloganlar attı.

AB Dışişleri Bakanlarından Filistin-İsrail gerginliği görüşmesi 

Avrupa Birliği ülkelerinin Dışişleri Bakanları tarafından İsrail’in Filistinlilere dair yaptığı saldırılar sonrası bölgede artan gerilimin görüşülmesi amacıyla bugün olağanüstü toplanılacak.

Hindistan basın derneklerinden İsrail’in Gazze’deki basın ofisleri saldırılarına kınama

Hindistan’da pek çok basın derneğince Dün Gazze Şeridi’nde içerisinde uluslararası basın kuruluşlarının da yer aldığı 13 katlı bir binanın vurulmasına tepki gösterildi ve medya organlarının hedef alınmasının hiçbir gerekçesi olamayacağı belirtildi.

İİT'den İsrail'e saldırılarını durdurma çağrısı

İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından uluslararası topluma, “İsrail’in Filistinlilere dair saldırılarını durdurma” çağrısı yapıldı.

İİT Genel Sekreteri Useymin İsrail askerlerince Filistinlilerin mülklerine el koyulması ve topraklarını tahliye etmelerine yönelik yapılan çağrıların meşru hakların inkarı olduğunu ve bunun başıra hizmet etmediğini ifade etti.

Hamas: İsrail'in yaptığı katliamlar Filistin direnişine dair hayali başarı üretme çabası

Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri, İsrail’in sivillere karşı işlemiş olduğu katliamların Filistin direnişine ilişkin bir hayali başarı üretme çabası olduğunu kaydetti.

Ürdün: Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerini göçe zorlamak bir savaş suçu

Ürdün’de Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İsrail’in işgal altında olan Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki sakinleri göçe zorlamasının uluslararası toplumun işlenmesine müsaade etmediği bir savaş suçu olduğunun altını çizdi.

İsrail’in bölgede çatışmaları arttırmasının daha da fazla can kaybına yol açtığını kaydeden Safedi, bir an önce İsrail’e çatışmayı bitirme çağrısı yaptı.

Afganistan'dan Filistin'e yönelik saldırılara kınama

Afganistan Dışişleri Bakanı Muhammed Hanif Atmar, İsrail'in Filistin halkına dair yasa dışı eylemlerini ve saldırılarını şiddetle kınadı.

Filistin'den BMGK'ye çağrı

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, BMGK'ye (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) 'savaş suçu' işlemekle suçladığı İsrail'e silah ambargosu ve yaptırım uygulaması çağrısında bulundu.

Çin'den ABD'ye çağrı

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Amerika Birleşik Devletleri'ne Filistin-İsrail meselesinin çözümü için BM Güvenlik Konseyi'ne destek vermesi çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)