Netenyahu İsrail’e destek ülkeleri paylaşarak ‘teşekkür etti!’

İsrail Başbakanı Netenyahu kendisine destek olan ülkelerin bayraklarını sosyal medya hesabından paylaşarak yanında oldukları için teşekkür etti!

DÜNYA 16.05.2021, 13:11
Netenyahu İsrail’e destek ülkeleri paylaşarak ‘teşekkür etti!’

İsrail’in Filistinlilere yaptığı kanlı saldırılar sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı gün geçtikçe artış gösteriyor.

Durmak bilmeyen İsrail çocukların, sivillerin, gençlerin, yaşlıların üzerine bombalar yağdırıyor. Gazze Şeridi’ne gece yarısı düzenlenmiş olan hava saldırısı sebebiyle de şehit sayısında artış görüldü.

10 Mayıs tarihinden bu zamana dek süren İsrail saldırılarında şimdiye dek 181 kişi yaşamını yitirdi, binlerce kişiyse yaralandı.

Dünya genelinde sivilleri hedef alan saldırılara kınama geldi, kimi ülkeler İsrail’in nefsi müdafaa hakkını kullandığını iddia edip İsrail’e açık bir şekilde destekte bulundu.

İsrail’e destek veren ülkeleri paylaştı

İsrail Başbakanı Netenyahu, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, saldırılara destek veren ülkelerin bayraklarını tek tek paylaştı.

Netenyahu’nun paylaşımında bulunan ülkeler şöyle:

Amerika Birleşik Devletleri, Uruguay, Arnavutluk, Ukrayna, Avustralya, Slovenya, Avusturya, Bosna Hersek, Paraguay, Brezilya, Makedonya, Bulgaristan, Hollanda, Kanada, Moldova, Kolombiya, Litvanya, Güney Kıbrıs, İtalya, Çekya, Macaristan, Gürcistan, Honduras, Almanya ve Guatemala.

Netenyahu’nun yapmış olduğu paylaşım

İsrail’in yanında oldukları için bu ülkelere teşekkür eden Netenyahu sosyal medyasında yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“İsrail’in yanında kararlılıkla durduğunuz ve terörist saldırılara karşı İsrail’in kendisini savunmasına hak verdiğiniz için teşekkür ederim.”

Dün 13 katlı basın binasını yerle bir etmişti

İsrail ordusunca, Gazze Şeridi’nde ABD’li ve Katarlı iki basın kuruluşunun ofislerinin olduğu bina savaş uçaklarıyla yerle bir edilmişti.

Bakanlık binalarına saldırı yaptı

İsrail ordusunca saldırılar bugün de durmadı. Gazze Şeridi’nde yer alan Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanlıkları’na ait iki binaya saldırı yapıldı.

Yorumlar (0)