İsrail, Gazze'de medya kuruluşlarının bulunduğu binayı yerle bir etti!

İsrail Gazze'de medya kuruluşlarının olduğu 13 katlı binayı vurarak yerle bir etti.

DÜNYA 15.05.2021, 15:41 15.05.2021, 18:06
İsrail, Gazze'de medya kuruluşlarının bulunduğu binayı yerle bir etti!

İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları sürüyor.

İsrail ordusunca son olarak Gazze’de yer alan ABD’li haber ajansı ve Katar merkezli bir TV kanalının ofisinin de bulunduğu binaya saldırı yapıldı.

4 füzeyle vurulan 13 katlı bina çöktü

Bölgede yabancı medya kuruluşlarının ofis açmasına karşı olan İsrail, 13 katlı binayı 4 füzeyle vurdu. Bina kısa sürede yerle bir oldu.

Binanın çökme anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Hava saldırısı sonrası Gazze’de bulunan direniş gruplarınca roketlerle İsrail’e karşılık verildiği belirtildi.

Saldırıdan önce bina tahliye edildi

Basın yayın kuruluşlarının ofislerinin yanında avukatlık büroları ve doktor muayenehanelerinin de yer aldığı binada 60 daire bulunuyordu.

Gazze’de birçok bölgeye internet hizmeti veren kulelerin yer aldığı binanın vurulacağını İsrail duyurmuştu. Saldırıdan birkaç dakika önce bina tahliye edildi.

AP Başkanı: Şoke olduk

Avrupa Parlamentosu Başkanı Gary Pruitt, İsrail ordusu tarafından Avrupa Parlamentosu'nun ofisinin bulunduğu binanın vurulması karşısında dehşete düştüklerini kaydetti.

Al Jazeera: Barbarca bir eylem

Al Jazeraa ise yaptığı ilk açıklamada, gazetecilerimizin yaşamını hedef alan ve gerçeği ortaya çıkarmalarının önünü engellemeyi hedefleyen bu saldırı barbarca bir eylemdir, dedi.

Yorumlar (0)